Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 30.11.2012.
14:02 >> 15:25h
Beta A

"Tomo ustašo, podnesi ostavku"

Funkcioneri i pristalice Srpske radikalne stranke (SRS) su ispred zgrade predsedništva Srbije zapalili i iscepali zastave EU, SAD i NATO i Kosova zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom i pozvali predsednika Srbije Tomislava Nikolića da podnese ostavku zbog "izdajničke politike".

Protest radikala zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom
 

"Haški tribunal juče je izabrao novog premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Haški tribunal i njegove sudije su izvršioci naloga, kao pas koji ujeda i zato ne treba da se ljutimo na tribunal nego na nalagodavce, SAD, EU, Nemačku, Francusku NATO i ostale naše neprijatelje", rekao je funkcioner SRS Nemanja Šarović.

Šarović je kao monstruoznu ocenio izjavu potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće preživeti bez EU.

"Tako ni Hitler nije govorio, EU ili smrt. Postoji alternativa i to je Rusija, latinoameričke zemlje i tradicionalni prijatelji Srbije", dodao je on.

Kako je rekao, zastave SAD, EU i NATO pale jer se ne boje njih ni njihovih sluga koji su na vlasti i u predsedništvu Srbije.

Na skupu SRS okupilo se nekoliko stotina pristalica te stranke, a jake snage policije nisu radikalima dozvolile da protest održe baš ispred zgrade predsedništva nego su ih zaustavili između skupštine grada i predsedništva.

"Nikoliću ti si bedan izdajnik, a predsednik svih slobodnih Srba je Vojislav Šešelj. Sad Srbija neće preživeti ako na vlasti ostane izjadnički režim Nikolića, Dačića i Vučića. Nikoliću podnesi ostavku jer si izdajnik u rukama Zapada, ali pošto on to neće da učini srušićemo i njega i Dačića i Vučića", rekla je funkcioner SRS Nataša Jovanović.

Funkcior SRS Milorad Mirčić kazao je da je Nikolić najveći izdajnik od kad je srpskog roda, jer je izdao Vojislava Šešelja.

"Moramo da skinemo izdajnike sa vlasti i ujedinimo se na putu Vojislava Šešelja", naveo je Mirčić i pozvao građane da iskažu otpor "izdajničkoj vlasti".

Okupljeni su vikali "Tomo ustašo" i nosili transparente sa likom Vojislava Šešelje i Slobodana Miloševića i stranačke zastave.

Posle protesta ispred zgrade predsedništva krenuli su u protestnu šetnju Bulevarom Kralja Aleksandra. Za saobraćaj je privremen zatvorena deo trake prema Vukovom spomeniku, kojim se kreća kolona pristalica.

POVEZANE VESTI

Petak 30.11.2012. 14:24
БРАВО РАДИКАЛИИИИИИИ !!! ЖИВЕО НАШ ВОЈВОДА ШЕШЕЉ И ДА НАМ ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ И ДА СЕ ШТО ПРЕ ВРАТИ. БИЋЕ ТОМА МАЊИ ОД МАКОВОГ ЗРНА ТАДА.
Petak 30.11.2012. 15:41
"Tomo ustašo, podnesi ostavku" - Svašta čovek od radikala može da čuje i očekuje.Pa ne može čovek u isto vreme da bude i četvički vojvoda i ustaša.Može samo da bude vojvoda prodane duše, isti kao onaj koji ga je i imenovao i dodelio mu vojvodsko zvanje gramatu.
Petak 30.11.2012. 17:11
томо је изгледа имао само једну жељу да буде председник србије,жеља му се обистинила,али преварио је гласаче, преварио је србски народ.ето обија му се о главу,после свега овога тома ће бити 0 у политичким водама као и његови предходници типа тадић,шунатовац,михајловић,драшковић &CO...,oн то сада добро зна и нема где него само да гура напред па докле стигне, да ДА оставку неће смети,покушаће да погура цео мандат,ал не верујем јер за србију долазе све гора времена,па ће правити исте грешкеко и бота што је још горе он нема СТАВ (STAND) да каже западу доста, још један пример како пролази особа која се много ослања на енглезе и по ко зна који пут енглези заврну на нашу штету
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online