Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 30.11.2012.
12:38
RTS A

Tači prisluškivan: Ne mogu u Mališevo, "poješće me mrak"

Telefonske razgovore najviših zvaničnika vladajuće kosovske partije Hašima Tačija, prisluškivala je međunarodna policija. Snimci objavljeni na Jutjubu otkrivaju da Tači predsednika Skupštine Jakupa Krasnićija zove "Jakupovski", dok predsednik opštine Srbica Krasićija naziva "džukcem".

Tači Ljimaja, zbog čijeg se pritvaranja zgražavao, privanto naziva banditom
 

Prištinski mediji objavili su transkripte pet audio snimaka koji su postavljeni na Jutjub. Na njima su snimljeni razgovori Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Adema Grabovcija, Vljore Čitaku i Samija Ljuštakua. Vlada Kosova je odmah po objavljivanju materijala saopštila da se radi o montiranim razgovorima, dok kosovska policija tvrdi da njeni pripadnici nisu vršili prisluškivanje i da je otvorila istragu povodom tog skandala.

Međutim, Euleks je sinoć za elektronske novine "Jeta ne Kosove" potvrdio da se radi o autentičnim snimcima prisluškivanih razgovora koji se odnose na jednu istragu koja je u toku. Te snimke Euleks je predao nadežnom tužiocu koji vodi istragu, sudijama prethodne procedure i braniocima osoba koja su pod istragom. Euleks nije saopštio protiv koga se vodi istraga.

Redakcijama prištinskih medija poslat je mejl u kome piše da u njemu imaju snimke telefonskog prisluškivanja vrlo visokih funkcionera DPK, te da su snimci preuzeti sa servera i iz data baza Euleksa, prenosi "Koha ditore". Grupa albanskih hakera je nedavno, posle pritvora Fatmiru Ljimaju, napala sajt Euleksa i zapretila da će objaviti tajne prepiske i dokumenta te misije.

Objavljeni snimci pokazuju da je šef parlamentarne grupe DPK u kosovskoj skupštini Adem Grabovci najprisluškivaniji, a pokazalo se da je odgovoran za koordinaciju procesa na Kosovu i koordinator protiv predsednika Skupštine Kosova Jakupa Krasnićija i potpredsednika DPK Fatmira Ljimaja. Iako se Ljimaj ne pominje po imenu, on jeste predmet telefonskih razgovora.

Tokom telefonskog razgovora Hašima Tačija i Adema Grabovcija, Tači je Ljimaja i njegove ljude nazivao banditima, a Jakupa Krasnićija "Jakupovski". Iako je Tači spreman da ode i u Beograd, okleva da ode u Mališevo iz straha da da ga ne "pojede mrak". Ovu nespremnost je rekao tačno na 12-godišnjicu osnivanja ogranka DPK te opštine. On se, međutim, plaši da ne reaguju oni koje je nazvao psima.

I bivši šef tajne službe ŠIK Kadri Veselji, koji je zvanično ušao u DPK, pokazao se kao značajan faktor. Njega je Adem Grabovci obavestio o poseti Briselu i o procesu liberalizacije viznog režima.

Predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku ne štedi pogrdne reči za Jakupa Krasnićija. Kako je Adem Grabovci rekao: "Alo", on mu je opsovao majku i pitao ga zašto ne smene Jakupa Krasnićija kome je takođe psovao majku. Čak je rekao da ga ne bi poštedeo ni da je sin heroja Adema Jašarija.

POVEZANE VESTI

Petak 30.11.2012. 12:58
Mrak će da te pojede, to je pitanje vremena.
Petak 30.11.2012. 12:48
Ma svim ovdašnjim političarima su ubacili čip u glavu, tako da ih po želji pokreću sa svojih konzola.
Petak 30.11.2012. 13:49
сви све добро знају , само се праве блесави сфрј се ѕаправо распао , због једне ствари - контрола путева дроге, где је дрога ту мора нато да одради логистику...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online