Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.11.2012.
15:34
Blic A

BG: Šestogodišnju devojčicu napao čopor pasa

Šestogodišnju devojčicu sa Zvezdare je kod Univerzitetske dečje klinike u Pasterovoj ulici napao čopor pasa lutalica dok se sa mamom vraćala sa treninga iz "Starog DIF-a". Devojčica je od ujeda zadobila hematom na levoj natkolenici, ali srećom nije ozbiljnije povređena i puštena je na kućno lečenje.

Čopor pasa lutalica napao devojčicu dok se sa mamom vraćala sa treninga iz "Starog DIF-a": Devojčica je zadobila hematom na levoj natkolenici (Foto: Ilustracija)
 

Incident se dogodio kada je šestogodišnja devojčica sa dve godine starijom drugaricom trčkarala Pasterovom ulicom u pratnji mame koja je u kolicima gurala i jedanaestomesečnu bebu. Tada je iz kruga Dečje bolnice u Tiršovoj ulici, tačnije sa parkinga koji izlazi na Pasterovu ulicu, izletelo pet pasa lutalica i ustremilo se na devojčicu.

I. K, majka napadnute devojčice, kaže da je jedva uspela da otera čopor koji se potom vratio na isto mesto odakle je i istrčao, a ceo incident video je i čuvar koji je odmah zabrinuto pritrčao da pomogne majki i kćerki.

- Morala sam da ostavim bebu u kolicima kako bih odmah reagovala i rasterala pse. Podigla sam kćerku i nekako uspela da ih oteram, ali su se oni vratili na isto mesto odakle su istrčali i sad se pitam da li će još nekog zadesiti slična situacija, jer ipak se tuda kreće dosta dece - priča zabrinuta majka. Ona je potom kćerku odmah odvela na pregled u Infektivnu kliniku gde su je zbrinuli, fotografisali povrede i napravili zapisnik, nakon čega je puštena kući.

- Srećom pa je moja kćerka nosila debele čarape i farmerice pa pas nije uspeo da joj probije odelo kada je ugrizao i tako je ozbiljnije povredi. Pored hematoma, na koži se jasno vidi i otisak dva očnjaka na mesti gde je pas zagrizao, ali najgore od svega je što se ona mnogo potresla i uplašila - dodaje I. K. Ona kaže da je i sam doktor u Tiršovoj bio iznenađen što na jednom takvom mestu kakvo je Dečja bolnica luta i boravi čopor agresivnih pasa koji bi mogao da ugrozi neko drugo dete ukoliko nadležne službe ne budu reagovale.

POVEZANE VESTI

Subota 24.11.2012. 16:54
Napusteni ,,kucni ljubimci''.Pun ih je Beograd.Ljubitelji zivotinja dok ih drzi pomodarstvo,a onda nogom na ulicu-toliko o ljubavi prema zivotinjama.Inace,drzanje kucnih ljubimaca je po mom misljenju psihijatrijska dijagnoza jer se radi o drzanju zivotinje u ropskom odnosu i van prirodne sredine kojoj pripada.Sasvim druga je prica imati psa koji slobodno trckara kroz veliko dvoriste.Ali ove manijake sa povodcima ne podnosim zaista,niko od njih nije citav,svima je mozak izmenjen od opazanja do zakljucivanja.Zivotinje slobodne u prirodi-oduvek je moj stav prema toj nakaradnoj pojavi savremenog otudjenog drustva zvanoj ,,kucni ljubimci''.E,da,zakon,obestecenje,visina-posebna prica...
Subota 24.11.2012. 16:33
sve te odgovorne pse poslat za hag kako bi djeca imala svoju slobodu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online