Subota 24.11.2012.
15:34
Blic

BG: Šestogodišnju devojčicu napao čopor pasa

Čopor pasa lutalica napao devojčicu dok se sa mamom vraćala sa treninga iz "Starog DIF-a": Devojčica je zadobila hematom na levoj natkolenici (Foto: Ilustracija)
 

Incident se dogodio kada je šestogodišnja devojčica sa dve godine starijom drugaricom trčkarala Pasterovom ulicom u pratnji mame koja je u kolicima gurala i jedanaestomesečnu bebu. Tada je iz kruga Dečje bolnice u Tiršovoj ulici, tačnije sa parkinga koji izlazi na Pasterovu ulicu, izletelo pet pasa lutalica i ustremilo se na devojčicu.

I. K, majka napadnute devojčice, kaže da je jedva uspela da otera čopor koji se potom vratio na isto mesto odakle je i istrčao, a ceo incident video je i čuvar koji je odmah zabrinuto pritrčao da pomogne majki i kćerki.

- Morala sam da ostavim bebu u kolicima kako bih odmah reagovala i rasterala pse. Podigla sam kćerku i nekako uspela da ih oteram, ali su se oni vratili na isto mesto odakle su istrčali i sad se pitam da li će još nekog zadesiti slična situacija, jer ipak se tuda kreće dosta dece - priča zabrinuta majka. Ona je potom kćerku odmah odvela na pregled u Infektivnu kliniku gde su je zbrinuli, fotografisali povrede i napravili zapisnik, nakon čega je puštena kući.

- Srećom pa je moja kćerka nosila debele čarape i farmerice pa pas nije uspeo da joj probije odelo kada je ugrizao i tako je ozbiljnije povredi. Pored hematoma, na koži se jasno vidi i otisak dva očnjaka na mesti gde je pas zagrizao, ali najgore od svega je što se ona mnogo potresla i uplašila - dodaje I. K. Ona kaže da je i sam doktor u Tiršovoj bio iznenađen što na jednom takvom mestu kakvo je Dečja bolnica luta i boravi čopor agresivnih pasa koji bi mogao da ugrozi neko drugo dete ukoliko nadležne službe ne budu reagovale.

2024 © - Vesti online