Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 23.11.2012.
19:10 >> 20:26h
Vestionline A

Cirkus u Skupštini zbog Dinkića i tvitova

Umesto "konstruktivne" rasprave o Budžetu Srbije za sledeću godinu u Skupštini Srbije nastao je cirkus čiju su glavni akteri četiri poslanika Demokratske stranke (samo toliko ih je i bilo) i ministar finansija Mlađan Dinkić. Posle rasprave o tome da li se odgovor ministra Dinkića može tumačiti kao izvinjenje ili ne, predsedavajući je prekinuo zasedanje.

Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika, podrugljivo je Dinkić naprojao demokrate
 

Ministar finansija Mlađan Dinkić fotografisao je svoje nekadašnje koalicione partnere - poslanike Demokratske stranke, koji su danas prisustvovali raspravi o Budžetu u Skupštini Srbije. Fotografiju je odmah, naravno, okačio na Tviter.

"Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo...", napisao je Dinkić na Tviteru uz fotografiju sa današnje sednice.

Njemu je predhodio tvit: "Neverovatno, šta je odtalo od DS u skupštini... Kao da ne postoje. Totalni raspad... Najdosadnija rasprava o budžetu koju pamtim".

Dinkićevo tvitovanje tokom "dosadne" debate
 

Poslanica DS-a Nada Kolundžija izjavila je da je sramotno to što je uradio ministar Mlađan Dinkić i tražila je da bude kažnjen.

"To što ministar fotografiše poslanike u Skupštini Srbije, to govori o njemu sve najgore. Ministar mora da se izvini za ovakvo ponašanje koje se ne može nazvati čak ni detinjastim", rekla je Kolundžija.

Poslanici DS su zbog slike i komentara tražili od Dinkića izvinjenje i u pauzi su održane konsultacije šefova poslaničkih grupa. Posle konsultacija, Dinkić se u sali izvinio i rekao da mu nije bila namera da vređa ni poslanike, ni Skupštinu. On je rekao da je očekivao da će skupštinske klupe biti pune kritičara vladinog predloga budžeta, ali da se desilo suprotno.

Poslanici DS nisu bili zadovoljni izvinjenjem ministra. Šef poslaničke grupe DS Dragoljub Mićunović je rekao da je Dinkić uvredio Skupštinu, zatražio da se sednica prekine i predložio da se rad nastavi u ponedeljak što je predsedavajući prihvatio.

Skupština Srbije počela je debatu o budžetu Srbije za narednu godinu. Prema Zakonu o budžetskom sistemu, krajnji rok za usvajanje budžeta je 15. decembar.

POVEZANE VESTI

Petak 23.11.2012. 19:22
Sad se vidi da su tadićevci samo zainteresovani kad se broji svež novac, naravno sa provovizijom za njh.. Baš njih briga za raspravu u Skupštin,i sad kad su malo odmaknuti od narodnog novca..Skupština im jedino služi da se skolone od eventualni optužbi za pljačku ...
Petak 23.11.2012. 21:04
Свака част Динкићу, нек се види ко шта ради, ако је нешто шлаго нек га туже.
Petak 23.11.2012. 22:38
Odlican naslov, bas su pravi cirkusanti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online