Petak 23.11.2012.
19:10 >> 20:26h
Vestionline

Cirkus u Skupštini zbog Dinkića i tvitova

Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika, podrugljivo je Dinkić naprojao demokrate
 

Ministar finansija Mlađan Dinkić fotografisao je svoje nekadašnje koalicione partnere - poslanike Demokratske stranke, koji su danas prisustvovali raspravi o Budžetu u Skupštini Srbije. Fotografiju je odmah, naravno, okačio na Tviter.

"Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo...", napisao je Dinkić na Tviteru uz fotografiju sa današnje sednice.

Njemu je predhodio tvit: "Neverovatno, šta je odtalo od DS u skupštini... Kao da ne postoje. Totalni raspad... Najdosadnija rasprava o budžetu koju pamtim".

Dinkićevo tvitovanje tokom "dosadne" debate
 

Poslanica DS-a Nada Kolundžija izjavila je da je sramotno to što je uradio ministar Mlađan Dinkić i tražila je da bude kažnjen.

"To što ministar fotografiše poslanike u Skupštini Srbije, to govori o njemu sve najgore. Ministar mora da se izvini za ovakvo ponašanje koje se ne može nazvati čak ni detinjastim", rekla je Kolundžija.

Poslanici DS su zbog slike i komentara tražili od Dinkića izvinjenje i u pauzi su održane konsultacije šefova poslaničkih grupa. Posle konsultacija, Dinkić se u sali izvinio i rekao da mu nije bila namera da vređa ni poslanike, ni Skupštinu. On je rekao da je očekivao da će skupštinske klupe biti pune kritičara vladinog predloga budžeta, ali da se desilo suprotno.

Poslanici DS nisu bili zadovoljni izvinjenjem ministra. Šef poslaničke grupe DS Dragoljub Mićunović je rekao da je Dinkić uvredio Skupštinu, zatražio da se sednica prekine i predložio da se rad nastavi u ponedeljak što je predsedavajući prihvatio.

Skupština Srbije počela je debatu o budžetu Srbije za narednu godinu. Prema Zakonu o budžetskom sistemu, krajnji rok za usvajanje budžeta je 15. decembar.

2024 © - Vesti online