Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 20.11.2012.
21:46
rts rs A

Šef Unmik-a sa Nikolićem i Dačićem

"Srbija je privržena stabilizaciji odnosa u regionu i već je mnogo učinila na tome, ali presuda hrvatskim generalima značajno otežava taj proces," rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom sastanka sa šefom Unmika Faridom Zarifom. Premijer Srbije, Ivica Dačić, poručio je Zarifu da "Srbija insistira da međunarodne misije pod okriljem UN osiguraju da svi građani na Kosovu imaju potpunu zaštitu i da uživaju jednaka prava".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na sastanku sa šefom Unmika Faridom Zarifom da je Srbija privržena stabilizaciji odnosa u regionu
 

Nikolić ocenjuje da takva "neshvatljiva" presuda može predstavljati veliki problem u budućnosti, saopštava Predsedništvo.

"Srbija ima plan da ujedini u prijateljstvu bivše jugoslovenske republike, ali to mora biti postignuto u uslovima ravnopravnosti, čemu ovakva nepravedna presuda Haškog tribunala nikako ne ide u prilog", naveo je predsednik Nikolić.

Specijalni predstavnik UNMIK-a Farid Zarif pozdravio je napore Srbije za normalizacijom odnosa u regionu i ističe da međunarodna zajednica izuzetno ceni napredak koji je Srbija do sada postigla.

Zarif je dodao da se ne sme odustati od razgovora o svim spornim pitanjima u regionu i da je to jedini realan način da se problemi reše.

Predsednik Nikolić obavestio je specijalnog predstavnika Zarifa da će se Srbija temeljno pripremiti za zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, koje je zakazano za april sledeće godine, dodaje se u saopštenju Predsedništva.

 

Dačić: Ista prava za sve na Kosovu

"Srbija insistira da međunarodne misije pod okriljem UN osiguraju da svi građani na Kosovu imaju potpunu zaštitu i da uživaju jednaka prava", izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom UNMIK-a Faridom Zarifom.

Dačić je, kako je saopštila Vlada, ukazao da je neophodno da UNMIK ostane aktivan činilac sa značajnom ulogom u obezbeđivanju stabilne bezbednosti na Kosovu.

U razgovoru je istaknuto da bi sva sporna pitanja i problemi na Kosovu trebalo da budu rešavani dijalogom i mirnim putem, jer je to jedini način za obezbeđivanje trajnog mira na ovim prostorima.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.11.2012. 21:57
Sta trabunja ovaj Nikolic? Kakvo bre ujedinjenje i prijateljstvo?
Utorak 20.11.2012. 22:00
Oni ce da ujedinjuju, a ostali beze sta dalje. Ako se iza ovog ne krije kupovina vremena , onda ce tesko da objasne ovakva ponizenja. Srbija ce sigurno da navuce pre Kine proizvodne kapacitete EU samo tako.Ima da na kraju zaposljavamo Jermene, a mi samo da pijemo kafu i pivo.Ma bice novca i za reparaciju svima u regionu.
Utorak 20.11.2012. 22:40
tomu komu jos izgleda nije popustila ona malaksalost od kako je "strajkovao gladju" ili se mozda prehladio sedeci na stiropolu :)...a sto se tice daceka...to daccek srbine........izvini nisam te prepoznao :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online