Utorak 20.11.2012.
21:46
rts rs

Šef Unmik-a sa Nikolićem i Dačićem

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na sastanku sa šefom Unmika Faridom Zarifom da je Srbija privržena stabilizaciji odnosa u regionu
 

Nikolić ocenjuje da takva "neshvatljiva" presuda može predstavljati veliki problem u budućnosti, saopštava Predsedništvo.

"Srbija ima plan da ujedini u prijateljstvu bivše jugoslovenske republike, ali to mora biti postignuto u uslovima ravnopravnosti, čemu ovakva nepravedna presuda Haškog tribunala nikako ne ide u prilog", naveo je predsednik Nikolić.

Specijalni predstavnik UNMIK-a Farid Zarif pozdravio je napore Srbije za normalizacijom odnosa u regionu i ističe da međunarodna zajednica izuzetno ceni napredak koji je Srbija do sada postigla.

Zarif je dodao da se ne sme odustati od razgovora o svim spornim pitanjima u regionu i da je to jedini realan način da se problemi reše.

Predsednik Nikolić obavestio je specijalnog predstavnika Zarifa da će se Srbija temeljno pripremiti za zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, koje je zakazano za april sledeće godine, dodaje se u saopštenju Predsedništva.

 

Dačić: Ista prava za sve na Kosovu

"Srbija insistira da međunarodne misije pod okriljem UN osiguraju da svi građani na Kosovu imaju potpunu zaštitu i da uživaju jednaka prava", izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom UNMIK-a Faridom Zarifom.

Dačić je, kako je saopštila Vlada, ukazao da je neophodno da UNMIK ostane aktivan činilac sa značajnom ulogom u obezbeđivanju stabilne bezbednosti na Kosovu.

U razgovoru je istaknuto da bi sva sporna pitanja i problemi na Kosovu trebalo da budu rešavani dijalogom i mirnim putem, jer je to jedini način za obezbeđivanje trajnog mira na ovim prostorima.

2024 © - Vesti online