Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 20.11.2012.
11:22
Beta A

Pucano na Srbe na severu KiM

Na okupljene Srbe u naselju Brđani, na severu Kosova i Metohije, na mestu gde su Albanci počeli da grade kuće, jutros oko 9.30 pucano je iz vatrenog oružja. Povređenih nije bilo, a okupljeni tvrde da su na njih pucali Albanci.

U severnom delu Kosovske Mitrovice na opštinskoj zemlji prave se kuće za Albance

Kako su naveli, pripadnici kosovske policije i Kfora nisu reagovali pošto su ih građani informisali o tome iz kojih se kuća pucalo i kojim su automobilima napadači dotle dovezeni.

Sa nekoliko desetina građana bili su i predsednik opštine Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić i koordinator u kacelariji Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Zlata Radovanović. Pantić je rekao da se nastavlja pravno i fizičko nasilje nad Srbima i da će danas štab za vanredne situacije Kosovske Mitrovice održati hitnu sednicu i upozoriti predstavnike međunarodne zajednice na stanje koje je, kako je rekao, nepodnošljivo.

"Prenećemo im našu zbrinutost i reći da će, ako dođe do eksalacije nasilja, isključivo oni snositi posledice zbog činjenice da ne žele da reaguju i spreče nasilje koje se sprovodi nad Srbima", naveo je Pantić.

Kako je rekao, placevi na kojima su Albanci počeli da grade kuće je vlasništvo opštine Kosovska Mitrovica i oni se nikada nisu obraćali opštini da dobiju dozvolu za gradnju kuća. To su Albanci koji nisu nikada živeli u severnom delu Kosovske Mitrovice i to je pokušaj da se Albanci nasilno nasele u severni deo Kosovske Mitrovice kako bi se promenila etnička struktura u gradu.

"Po našim saznanjima, postoji plan za izgradnju 174 albanske kuće u severnom delu Kosovske Mitrovice i to smatramo velikim pritiskom na Srbe i pokušajem da se Kosovska Mitrovica etnički očisti", dodao je Pantić.

U naselju Brđani trenutno je mirno, a nekoliko desetina grđana je i dalje okupljneo na mestu gde je počle izgradnja kuća.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.11.2012. 12:00
A gde su oni momci iz zandarmerije sto hapse srbe ?
Utorak 20.11.2012. 14:19
Dacicu kakva naredjenja dajes !!! Zemljo voljena nijedna te se dusa nije odrekla!!! Nema predaje KOSMET JE SRPSKI!!!
Utorak 20.11.2012. 12:02
па када немате ништа у главу тако треба, не могу никако другчије да помогнем него да кажем пантићу проћитај поново како се градио скадар на бојани, па ћес можда наћи решење. од вас директно зависи шта ће бити са вама доле....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online