Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.11.2012.
14:50
Beta A

Svađaju se ko će gde da sedi u Skupštini

U skupštinskom holu danas je došlo do kraće rasprave između poslanika Srpske napredne stranke i Demokratske stranke, Zorana Babića i Srđana Mikovića, zbog predloga o novom rasporedu sedenja u sali, koji DS ne podržava.

SNS i DS ne mogu da se dogovore ko će gde da sedi u Skupštini
 

Babić, koji je i predsednik Odbora Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, rekao je da je predloženo da poslanici DS-a i SNS-a sede u bočnim delovima sale, a predstavnici ostalih stranaka u centralnom delu, ali da DS-u to ne odgovara zbog premeštanja sa sadašnjih mesta.

"Predloženo je da dve velike stranke budu na bokovima, a manje u centralnom delu. To je demokratski i moralno. Nije ispravno da stranke koje imaju manje predstavnika u parlamentu sede skrajnute. Podsećam da nije reč o foteljama, već o stolicama Narodne skupštine", rekao je Babić u raspravi pred novinarima.

Srđan Miković je negodovao što poslanici DS treba po novom rasporedu sedenja uopšte da se premeštaju i naveo da se novim rasporedom sedenja izlazi u susret Socijalističkoj partiji Srbije.

"Poslanička grupa SPS-a je pre nekoliko dana poslala dopis kojim traži da njeni poslanici sede jedni do drugih, a ne raštrkano kao sada. Ne prihvatam lične argumente DS-a, tipa sedeo sam tu i tu. Raspored sedenja je tehničko pitanje", istakao je Babić.

Miković je izrazio nezadovoljstvo i što će poslanici DS biti raspoređeni u dva sektora skupštinske sale, a Babić je rekao da se ti sektori naslanjaju jedan na drugi. Babić je, međutim, istakao da je DS jedina stranka koja je nezadovoljna i ovim i prvim predlogom sedenja, po kom su poslanici DS-a trebalo da sede na mestima na kojima su u ranijim skupštinskim sazivima sedeli poslanici Srpske radikalne stranke.

"Ne odgovara im ni ovaj kompromis. Mi ćemo sedeti na mestima radikala, ali i to sad ne odgovara. SNS nije sujeverna, pričamo o klupama koje pripadaju skupštini", naveo je Babić.

On je juče rekao da bi poslanici od sledeće sedmice trebalo da sede po novom rasporedu u skupštinskoj sali ako odbor usvoji takvu odluku. Predloženo je da u levom delu sale iz ugla predsedavajućeg sede poslanici DS, a u desnom poslanici SNS. Između bi sedele ostale poslaničke grupe i to po snazi u parlamentu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.11.2012. 15:24
Шта је год јефтиније, нек смање грејање и седе у капутима, да се возе само у аутима домаће производње, и то она што најмање троше, а ако се неко буни онда нек иде са баспас, да им жене праве сендвиче и да им се укине топли оброк, кад може народ да буши рупе на каиш могу и они и то први.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online