Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.11.2012.
13:56
Beta A

"Plavuše se ljute, a Šaper i Đilas bogate od RTS-a"

Dramski pisac i poslanik Demokratske stranke Srbije Siniša Kovačević upitao je danas koliko je novca izgubila Radiotelevizija Srbije (RTS) zato što je unapred prodala milione sekundi za reklame i koliko su na tome zaradile marketinške firme Dragana Đilasa i Srđana Šapera.

Siniša Kovačević: Plavuše će ubuduće zvati zlatokose
 

"Na koje vreme, na koliko godina ili decenija je to otuđeno? Možda sa tim novcem RTS ne bi morao da se kreditno zadužuje da isplati plate zaposlenima", naveo je Kovačević u pismu voditeljkama RTS-a koje su ga optužile za "polni rasizam" i seksizam.

Kovačević je upitao i koliki je projektovani gubitak RTS zbog takvog poslovanja, a kolika projektovana dobit tih povlašćenih firmi i ko su njihovi vlasnici.

"Ima li u takvom poslovanju elemenata krivičnog dela? Ne, važnije je da li su se uvredile plavuše. A onda, po oprobanom modelu, iz vremena kada je Aleksandar Tijanić služio Miru Marković, na kraju udarnog dnevnika, izvući nekoliko rečenica iz konteksta, žestok komentar, pa pljuvanje po poreklu, po porodici. Nisu izostali ni odjeci i reagovanja, kao nekada u Politici ekspres i Politici", naveo je Kovačević.

Dodao je da su se po tom modelu oglasile i "društvenopolitičke organizacije", poput Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Liberalno demokratske partije.

Kovačević je naveo da je na RTS-u izostao dramski program, i podsetio da je RTS nekada snimao 25 drama godišnje, dok su od postavljanja Aleksandra Tijanića za direktora te televizije, za osam godina, snimljene dve drame, a izostao je i dečiji program, kao i dokumentarni, naučni školski program, dok je serijski produkciono izmešten iz RTS-a.

"Setite se plavuše, Branka Kockice, Kolarića. Izostao je i sportski program, nema Lige šampiona, nema reprezentativnih utakmica, nema Novakovih trijumfa, dok druge televizije prenose Real i Barselonu, derbi na RTS je Loćika protiv Pečenjevca", naveo je Kovačević.

Kovačević je naveo da su "u nedostatku formiranih redakcija, ostale plavuše".

"Nekada su u redakcijama RTS sedeli akademici, ljudi poput Slobodana Selenića, Pavla Ugrinova, Aleksandra Popovića, Milovana Vitezovića, Muharema Pervića, Filipa Davida, Radomira Putnika, Vartkesa Baronijana, Ildi Ivanji, Zore Korać, Donke Špiček, Čedomira Mirkovića", naveo je Kovačević.

Danas u tim kancelarijama, dodao je, sede plavuše, koje vode emisije o Kosovu i Metohiji, abortusu, fekalnim vodama, nasilju u porodici, ozonskim rupama, svejedno. Kovačević je istakao da je obaveza nacionalne televizije da proizvodi program koji bi publika trebalo da voli, a ne programe koje će publika voleti.

"Sa kim se vi to takmičite (u gledanosti)? Sa Sulejmanom i indijskim nevestama, sa komercijalnim televizijama. Prvi put u istoriji RTS, na odjavnim špicama možete pročitati nazive berberskih radnji i šnajderaja. Umesto novih projekata, reprize. Od Prleta i Tihog, Gige Moravca, preko Šurde do Ranjenog orla. Pa nazad. Dok sve replike ne naučimo napamet", naveo je Kovačević.

On je negirao navode voditeljki Olivere Kovačević, Olivere Jovićević i Nataše Miljković da je u govorima u skupštini vređao plavuše i istakao da to potvrđuju i stenogrami.

"Ukoliko vas termin plavuše toliko vređa, ja ću vas ubuduće oslovljavati sa zlatokose", naveo je Kovačević.

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2012. 01:21
Strasno je to sto ja 4 puta pokusavam da ostavim komentar na RTSovom sajtu i nema sanse da bude objavljen, a nista ni ruzno ni vulgarno ne postoji u mom komentaru. Pokusavala sam samo da ukazem da je doslo do neverovatne zamene teza. Sinisa nista nije rekao sto nije istina. Da nemaju program-nemaju, da su plave-jesu. Meni nije jasno gde je tu diskriminacija doticnih?! Slobodniji mediji su bili za vreme Milosevica. Naopako. Srbija majka! hahaha...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online