Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 11.11.2012.
05:39
Blic A

PUPS čeka ponudu naprednjaka za podelu vlasti u Beogradu

Većina odbornika u Skupštini grada Beograda koja podržava gradonačelnika Dragana Đilasa, po svemu sudeći, nije više tako čvrsta kao što su donedavno tvrdili čelnici PUPS-a i SPS-a. Da je PUPS u tom stavu omekšao pokazuje i izjava odbornika te stranke u beogradskom parlamentu, Profira Rančića, koji je najavio mogućnost koalicije s naprednjacima.

Ne veruje da će ga neko smeniti: Dragan Đilas
 


Rančić je izjavio da će ta stranka razgovarati s naprednjacima i videti šta oni nude vezano za vlast u Beogradu, od čega će zavisiti za koju opciju će se PUPS opredeliti. On je još rekao da, koliko on zna, do sada nisu vođeni nikakvi razgovori o promeni vlasti, ali da će se u “PUPS-u ponašati u skladu sa interesima partije“.


Gradonačenik Đilas, međutim, kaže da su koalicioni sporazum sa PUPS-om i dogovor sa SPS-om i dalje čvrsti i da nema nijednog razloga da se volja građana na bilo koji način menja.


- Vlast u Beogradu nije napravljena po principima podele plena i podele funkcija, nego je napravljena na ideji i rezultatima koji su realizovani u prethodnom periodu na osnovu tih ideja - kaže Đilas.


Istovremeno, naprednjaci plasiraju dve različite teze po pitanju promene vlasti u glavnom gradu. Lider SNS Aleksandar Vučić je u Novom Sadu rekao da su te priče bespredmetne jer DS i PUPS imaju većinu u Skupštini grada.


S druge strane, predsednik beogradskih naprednjaka i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavljuje da će najviše rukovodstvo SNS sledeće nedelje razmatrati pitanje vlasti u Beogradu i razgovarati s partnerima na republičkom nivou. Lideri PUPS-a Jovan i Milan Krkobabić se nisu oglašavali.


- Ukoliko pitanje promene vlasti u Beogradu bude otvoreno, o njemu će raspravljati najviši organi političkih stranaka - kaže predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS Aleksandar Antić.


Šef odborničke grupe DSS u Skupštini Beograda Andreja Mladenović ne krije da priželjkuju promenu vlasti.


Potpredsednik Vlade i lider SDPS-a Rasim Ljajić rekao je za “Blic“ da će četiri odbornika te stranke ostati u koaliciji sa DS-om u Beogradu, bez obzira na to šta će se dogoditi u narednom periodu. Ljajić kaže da razgovor o tome do sada nije bio tema s koalicionim partnerima u Vladi.


- Mi ostajemo na poziciji na kojoj smo bili. SDPS je bila na listi Dragana Đilasa, koji je podržao naš ulazak u Vladu i imamo i moralnu i svaku drugu obavezu da tu ostanemo - rekao je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.11.2012. 06:52
Podmiriti Krku sa vijagrom za dugo vremena,i problem za SNS resen....Kako to da SPS je zajedno sa tajkunom Djilasom,a protiv koalicionih partnera. Nema koalicione vlade,u svakoj je otrov 1000%.
Nedelja 11.11.2012. 11:49
Krko-babi-ć čeka ponudu naprednjaka za podelu vlasti u Beogradu,a Dragan Đilas ne veruje da će ga neko smeniti...
Ponedeljak 12.11.2012. 18:05
Nastavlja se trgovina glasovima građana Srbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online