Nedelja 11.11.2012.
05:39
Blic

PUPS čeka ponudu naprednjaka za podelu vlasti u Beogradu

Ne veruje da će ga neko smeniti: Dragan Đilas
 


Rančić je izjavio da će ta stranka razgovarati s naprednjacima i videti šta oni nude vezano za vlast u Beogradu, od čega će zavisiti za koju opciju će se PUPS opredeliti. On je još rekao da, koliko on zna, do sada nisu vođeni nikakvi razgovori o promeni vlasti, ali da će se u “PUPS-u ponašati u skladu sa interesima partije“.


Gradonačenik Đilas, međutim, kaže da su koalicioni sporazum sa PUPS-om i dogovor sa SPS-om i dalje čvrsti i da nema nijednog razloga da se volja građana na bilo koji način menja.


- Vlast u Beogradu nije napravljena po principima podele plena i podele funkcija, nego je napravljena na ideji i rezultatima koji su realizovani u prethodnom periodu na osnovu tih ideja - kaže Đilas.


Istovremeno, naprednjaci plasiraju dve različite teze po pitanju promene vlasti u glavnom gradu. Lider SNS Aleksandar Vučić je u Novom Sadu rekao da su te priče bespredmetne jer DS i PUPS imaju većinu u Skupštini grada.


S druge strane, predsednik beogradskih naprednjaka i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavljuje da će najviše rukovodstvo SNS sledeće nedelje razmatrati pitanje vlasti u Beogradu i razgovarati s partnerima na republičkom nivou. Lideri PUPS-a Jovan i Milan Krkobabić se nisu oglašavali.


- Ukoliko pitanje promene vlasti u Beogradu bude otvoreno, o njemu će raspravljati najviši organi političkih stranaka - kaže predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS Aleksandar Antić.


Šef odborničke grupe DSS u Skupštini Beograda Andreja Mladenović ne krije da priželjkuju promenu vlasti.


Potpredsednik Vlade i lider SDPS-a Rasim Ljajić rekao je za “Blic“ da će četiri odbornika te stranke ostati u koaliciji sa DS-om u Beogradu, bez obzira na to šta će se dogoditi u narednom periodu. Ljajić kaže da razgovor o tome do sada nije bio tema s koalicionim partnerima u Vladi.


- Mi ostajemo na poziciji na kojoj smo bili. SDPS je bila na listi Dragana Đilasa, koji je podržao naš ulazak u Vladu i imamo i moralnu i svaku drugu obavezu da tu ostanemo - rekao je Ljajić.

2024 © - Vesti online