Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 09.11.2012.
17:25
Beta A

Grčka i Srbija: Otvoreno, kako dolikuje prijateljima

Istorijski prijateljski odnosi Grčke i Srbije potvrđeni su danas u Atini na sastanku predsednika Srbije i Grčke, Tomislava Nikolića i Karolosa Papuljasa, na početku trodnevne posete srpskog predsednika, prenose atinski mediji.

Uzajamno prijateljstvo : Tomislav Nikolić i Karolos Papuljas
 

"Geopolitički odnosi u našem regionu još su krhki. Grčka i Srbija, susedne zemlje sa istorijskim prijateljskim vezama, moraju da jedna drugoj pokažu solidarnost u vezi sa kritičnim nacionalnim pitanjima. Ovo je bila prilika za otvorenu razmenu mišljenja, kako i dolikuje prijateljima", rekao je Papuljas - prenose mediji podsećajući da su nedavne izjave Nikolića o sporu Grčke i Makedonije oko njenog
naziva, "izazvale nezadovoljstvo u Atini".

Predsednik Srbije položio venac na grob Neznanog junaku u Atini.

"Podržavamo pristupanje EU svih zemalja Zapadnog Balkana, pod uslovom da ispunjavaju kriterijume i preduslove", rekao je Papuljas i istakao će "Grčka nastaviti da podržava evropski put Srbije".

Papuljas je ukazao na značajne mogućnosti rasta bilateralnih ekonomskih odnosa, pošto je Grčka jedan od najvećih investitora u toj susednoj zemlji, prenose mediji.

Predsednik Srbije je rekao da su istorije Grčke i Srbije povezane i da će dve zemlje nastaviti zajednički put, i izrazio razumevanje za probleme koje je Grčkoj donela ekonomska kriza.

"Srbija je spremna da pomogne Grčkoj da prevaziđe neke od svojih problema i imamo prijateljske odnose i želju da to uradimo kako bi se još više zbližila naša dva naroda koji nikada u istoriji nisu imala međusobnih sporova", rekao je predsednik Srbije.

"Zahvalni smo Grčkoj što podržava očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, i što ima čvrst stav o tome da Srbija treba da se pridruži Evropskoj uniji", rekao je Nikolić, ističući da će "Srbija ispuniti sve uslove koje postavlja Evropska
Unija u vezi sa priključenjem" i dodao: "Želim da kažem da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova".

Nikolić je danas bio na radnom ručku na kojem je bio i premijer Grčke Ansonis Samaras, a popodne se sastao sa predsednikom socijalističke stranke PASOK Evangelosom Venizelosom.

Predednik Papuljas će večeras prirediti svečanu večeru u čast predsednika Srbije koji će sutra posetiti Solun i Svetu Goru, a potom i ostrvo Krf. U delegaciji Srbije su ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, a ugostio ih je ambasador Srbije u Grčkoj Dragan Županjevac.

Petak 09.11.2012. 17:28
Николићу! извини се грцима за твоје несмотрене изјаве. Није ми јасно како Србија може помоћи Грчкој? Опет лупета глупости.
Petak 09.11.2012. 17:59
niti srbija moze pomoci grckoj niti grcka moze pomoci srbiji izmedju njih postoji jedan problem, izmedju njih se nalazi jedna u nizu fantomskih drzava, koja je priznala fantomsku drzavu, grckoj treba srbija kao sused srbiji treba grcka kao sused jedino tako ce se resiti problem
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online