Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 09.11.2012.
12:03 >> 12:23h
B. Đokić - Vesti A

BIA udara na vrh MUP-a?

Iako zbog kontradiktornih informacija još nije jasno da li je bilo prisluškivanja najviših državnih funkcionera i uzimanja listinga, ta afera mogla bi dovesti do smene u vrhu srpske policije.

Kako saznaju "Vesti" u MUP-u Srbije, Sektor unutrašnje kontrole, koji vodi istragu o ovom slučaju, dobio je sve potrebne informacije.
 

- U celu priču se sada uvodi i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), odnosno njihovo Odeljenje za visokotehnološki kriminal. Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović navodno je rekao istražiteljima da on nema kontrolu nad svim delovima uprave i dodao da ovo odeljenje može da uzima listinge razgovora bez njegovog znanja. Odeljenje za visokotehnološki kriminal može da kontroliše samo internet komunikaciju uz odobrenje istražnog sudije, ali nema nikakve mogućnosti nadzora fiksnih i mobilnih komunikacija, osim preko Službe za specijalne istražne metode, koja se bavi stavljanjem "pod mere". To je očigledno bio pokušaj Milovića da skine odgovornost sa sebe - saznaju "Vesti" u MUP-u Srbije.


I dalje nema materijalnog traga o prisluškivanju i pokušaju uzimanja listinga potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

- Cela priča je krenula iz Bezbednosno-informativne agencije. Oni su navodno dobili zahtev da se uzme listing Vučićevih telefona, ali tog listinga nema nigde. Verovatno je ovo pokušaj srpske tajne službe da se razračuna sa visokim funkcionerima u policiji, ali ko ih je iz srpskih političkih krugova u tome instruisao, za sada ne možemo da pretpostavimo - dodaju u MUP-u Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 09.11.2012. 15:44
Dok se jovo kapicic sepuri po otetom na dedinju i dok se ne otvore dosijei Sluzbe, nemam razloga da sumnjam da Sluzba vlada srbistanom. I vladace dok se ne desi neka nova kontra-revolucija. Crnogorski crveni okupatori i ubice Srpskih Domacina i dalje vladaju srbistanom dok srbistanska raja glasa za razne sluzbine partije i misli da medju njima ima razlike. Ako si clan zlocinacke Sluzbe i njihova familija, mozes da krades, gazis, ubijas, prodajes Kosmet sa 20% glasova, prodajes srpsku Vojvodinu strancima i arapima itd..po srbistanu i neces odgovarati. Kome nije jasno o cemu sada pisem nece ukapirati ni tomove knjiga da mu nacrtam
Petak 09.11.2012. 13:06
Ne smene nego hapsenja !!! Neko u ovoj zemlji mora da nauci lekcije i da se postuje vec jednom zakon!!!
Petak 09.11.2012. 15:55
U tekstu stoji obrnuto od naslova ali u svakom slucaju obracun klanova to nas ne zanima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online