Petak 09.11.2012.
12:03 >> 12:23h
B. Đokić - Vesti

BIA udara na vrh MUP-a?

Kako saznaju "Vesti" u MUP-u Srbije, Sektor unutrašnje kontrole, koji vodi istragu o ovom slučaju, dobio je sve potrebne informacije.
 

- U celu priču se sada uvodi i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), odnosno njihovo Odeljenje za visokotehnološki kriminal. Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović navodno je rekao istražiteljima da on nema kontrolu nad svim delovima uprave i dodao da ovo odeljenje može da uzima listinge razgovora bez njegovog znanja. Odeljenje za visokotehnološki kriminal može da kontroliše samo internet komunikaciju uz odobrenje istražnog sudije, ali nema nikakve mogućnosti nadzora fiksnih i mobilnih komunikacija, osim preko Službe za specijalne istražne metode, koja se bavi stavljanjem "pod mere". To je očigledno bio pokušaj Milovića da skine odgovornost sa sebe - saznaju "Vesti" u MUP-u Srbije.


I dalje nema materijalnog traga o prisluškivanju i pokušaju uzimanja listinga potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

- Cela priča je krenula iz Bezbednosno-informativne agencije. Oni su navodno dobili zahtev da se uzme listing Vučićevih telefona, ali tog listinga nema nigde. Verovatno je ovo pokušaj srpske tajne službe da se razračuna sa visokim funkcionerima u policiji, ali ko ih je iz srpskih političkih krugova u tome instruisao, za sada ne možemo da pretpostavimo - dodaju u MUP-u Srbije.

2024 © - Vesti online