Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 09.11.2012.
00:12
Mondo A

Zaposlio pola familije na fakultetu

Prekršajni sud u Nišu kaznio je dekana Medicinskog fakulteta u Nišu Milana Višnjića novčanom kaznom od 60.000 dinara,

Dekan Višnjić je na Medicinskom fakultetu u Nišu zaposlio sina, ćerku, zeta i zetovu majku
 

Višnjić je kažnjen jer prilikom stupanja na dužnost u roku od osam dana nije obavestio neposredno pretpostavljenog i Agenciju za borbu protiv korupcije o sumnji u postojanje sukoba interesa ili o sukobu interesa koji on ili sa njim povezano lice ima.

Agencija je u novembru 2011. godine pokrenula postupak protiv Višnjića zbog sumnje da je učinio povrede odredaba članova Zakona o Agenciji, jer je zaključio ugovore o radu sa povezanim licima, kojima je tako interesno pogodovao, a da o sumnji u postojanje sukoba interesa nije obavestio Agenciju i Savet fakulteta, navodi se u saopštenju.

U januaru 2012. godine, Agencija je Višnjiću izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije dekana, na koju je on izjavio žalbu Odboru Agencije.

Odbor je odbio njegovu žalbu, a potom je Agencija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Višnjića, navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Savet fakulteta je u oktobru odbio da postupi po inicijativi za razrešenje Višnjića pozivajući se na odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji, prema njihovom tumačenju, više ne važi.

Dekan Višnjić je na Medicinskom fakultetu u Nišu zaposlio sina, ćerku, zeta i zetovu majku.

Dekanov sin Aleksandar Višnjić zaposlen je na radnom mestu docenta na predmetu Socijalna medicina, njegova ćerka Jelena Višnjić na radnom mestu asistenta na predmetu Matematika i informatika, njegov zet Srđan Ljubisavljević na radnom mestu asistenta na predmetu Patofiziologija, a majka njegovog zeta Snežana Ljubisavljević na radnom mestu tehničkog sekretara na predmetu Urgentna medicina.

POVEZANE VESTI

Petak 09.11.2012. 06:57
Naucili plemenski sistem od crnogoraca po Srbiji.
Petak 09.11.2012. 08:46
Takoje to u zemlji srbije Crnagorci su formirali plemena i bogami na najboljas radna mesta zaposlili svoje rođake prijatelje i kumove,pa ne čudi da je na hiljade crnagoraca na vlastu srbiji i u njoj vedre i oblači ,a moj geđža srbin teglji ko sivonja za koru hleba,koliko je samo direktora crnagoraca po srbiji opljačkalo firme u svojoj domovini crnoj gori na moru izgradilo vile i apartmane .i nikad srbi da shvate da su joj najviše zla naneli,Crnagorci,Tito,pa Komunisti,
Petak 09.11.2012. 10:50
S obzirom na okolnosti, ta kazna njega puno ne pogađa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online