Petak 09.11.2012.
00:12
Mondo

Zaposlio pola familije na fakultetu

Dekan Višnjić je na Medicinskom fakultetu u Nišu zaposlio sina, ćerku, zeta i zetovu majku
 

Višnjić je kažnjen jer prilikom stupanja na dužnost u roku od osam dana nije obavestio neposredno pretpostavljenog i Agenciju za borbu protiv korupcije o sumnji u postojanje sukoba interesa ili o sukobu interesa koji on ili sa njim povezano lice ima.

Agencija je u novembru 2011. godine pokrenula postupak protiv Višnjića zbog sumnje da je učinio povrede odredaba članova Zakona o Agenciji, jer je zaključio ugovore o radu sa povezanim licima, kojima je tako interesno pogodovao, a da o sumnji u postojanje sukoba interesa nije obavestio Agenciju i Savet fakulteta, navodi se u saopštenju.

U januaru 2012. godine, Agencija je Višnjiću izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije dekana, na koju je on izjavio žalbu Odboru Agencije.

Odbor je odbio njegovu žalbu, a potom je Agencija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Višnjića, navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Savet fakulteta je u oktobru odbio da postupi po inicijativi za razrešenje Višnjića pozivajući se na odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji, prema njihovom tumačenju, više ne važi.

Dekan Višnjić je na Medicinskom fakultetu u Nišu zaposlio sina, ćerku, zeta i zetovu majku.

Dekanov sin Aleksandar Višnjić zaposlen je na radnom mestu docenta na predmetu Socijalna medicina, njegova ćerka Jelena Višnjić na radnom mestu asistenta na predmetu Matematika i informatika, njegov zet Srđan Ljubisavljević na radnom mestu asistenta na predmetu Patofiziologija, a majka njegovog zeta Snežana Ljubisavljević na radnom mestu tehničkog sekretara na predmetu Urgentna medicina.

2024 © - Vesti online