Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 06.11.2012.
19:08
Beta A

Italija veruje u Srbiju u Uniji

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Rimu, posle razgovora sa italijanskim predsednikom Đorđom Napolitanom, da Italija podržava ubrzanje procesa evropskih integracija Beograda, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić

"Italija je podržala i podržava ubrzanje procesa evropskih integracija Srbije. Italija je veoma zadovoljna što Srbija ima konstruktivan odnos kada je reč o dijalogu sa Prištinom i pozdravljaju našu odluku da obnovimo dijalog i na taj način rešimo sva sporna pitanja", istakao je Dačić posle sastanka sa Napolitanom.

On je naglasio da je Italija, takođe, protivnik uslovljavanja Srbije nekim novim kriterijumima na evropskom putu. Srpski premijer, koji danas završava dvodnevnu posetu Italiji, rekao je da između dve zemlje postoji visok nivo razumevanja, i dodao da je glavna tema razgovora sa zvaničnicima iz Rima bilo strateško partnerstvo Srbije i Italije.

On je napomenuo da su ekonomski odnosi između dve zemlje veoma razvijeni i da je Italija, posle Rusije i Nemačke, treći spoljno-trgovinski partner Srbije.

"U Srbiji posluje 600 italijanskih kompanija, koje su za ovih desetak godina investirale oko 800 miliona evra i naša je ideja da taj obim spoljno-trgovinske razmene još više razvijemo i unapredimo", kazao je Dačić.

On je najavio da će u februaru u Beogradu biti održana sednica italijansko-srpskog poslovnog saveta, sa idejom da u sledećoj godini dođe do realizacije značajnih investicija italijanskih kompanija u Srbiju, još jednom napomenuvši da to nema veze sa preseljenjem italijanskih kompanija u druge zemlje.

"Srbija ne igra na tu kartu. Mi sa Italijom želimo dobre odnose i ne želimo da italijanski radnici misle da njima otimamo radna mesta, naprotiv u pitanju je stvaranje novih dodatnih vrednosti", rekao je premijer Dačić.

Dačić je danas razgovarao i sa predsednikom Donjeg doma italijanskog parlamenta Đanfrankom Finijem. Tokom jučerašnjeg dana, premijer Srbije se sastao sa ministrom spoljnih poslova Italije Đulijom Tercijem, ministrom spoljnih poslova Vatikana, monsinjorom Dominikom Mombertijem i ministarkom unutrašnjih poslova Anom Marijom Kanćelijeri.

Dačić je imao sastanak i sa predstavnicima italijanskog privrednog kluba, a učestvovao je i na ministarskom sastanku 81. Generalne skupštine Interpola.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.11.2012. 19:46
Ма носите се сви у 3 ЛПМ, и Италија, и ЕУ, и Дачић. У пакету.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online