Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 05.11.2012.
08:15
Danas A

"Ponovo ću se kandidovati za direktora policije"

Ponovo ću se kandidovati za direktora policije, potvrdio je za beogradski Danas sadašnji direktor policije Milorad Veljović.

Želi novi mandat: Milorad Veljović, direktor policije
 

Veljoviću je mandat istekao pre godinu i po dana, ali do izbora novog kandidata ostaje na čelu srpske policije. Raspisivanje javnog konkursa za izbor direktora policije najavio je i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Dačić kaže da on nema "nijednog kandidata ili miljenika“, ali da je sigurno da nikad više neće dozvoliti da bude ministar a da ništa ne odlučuje.

Veljović će prekinuti bolovanje i vratiti se danas na posao kako bi istražio okolnosti u vezi sa prisluškivanjem predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

On je istakao da svi državni organi kao i celokupna javnost moraju sa ovim biti upoznati do kraja i da ovo ne sme biti novi udar na policiju, kojim se njen rad obesmišljava. Veljović za  Danas nije želeo da komentariše slučaj "dok ne bude upoznat sa detaljima“, kao ni Dačićeve izjave o radu policije.

Afera koja je podigla prašinu u javnosti, nazvana "srpski Votergejt“, po mnogima je uvod u smenu čelnih ljudi vrha policije i bezbednosnih struktura. Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ogradio se od afere, prvo navodeći da nije upoznat sa prisluškivanjima i da to nije njegova nadležnost, da bi kasnije okrivio Upravu kriminalističke policije, po čijem je nalogu uziman listing razgovora sa Vučićevog mobilnog telefona.

U Upravi, sa druge strane, kažu da su tražili listinge ne znajući da je u pitanju telefon Aleksandra Vučića.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.11.2012. 08:19
Осладила му се фотеља,али и време је да се полако црногорски кадрови уклањају са важних функција.Црногорци никако не могу да буду у власти где се одлучује о Србији.Доста више њихових веза и везица!
Ponedeljak 05.11.2012. 11:31
Ko tu radi protiv koga ne znam ovaj formirao one timove koji ispituju korupciju i one 24 privatizacije ,navodno se približio SNS a bio je blizak DS a Dačić navodno koči te istrage Sad ispada da kriminalistička policija koja se bori protiv korupcije agrobanka ,Dulić odjednom "navodno"prisluškuje Vučića i Nikolića itd Ako vi znate šta se dešava ne znam i koji su to interesi u pitanju Ako hoce da postave svoje ljude iz SNS ne moraju da menjaju zakon niti da prave ovoliko afera mogu u tišini da ih smene a afere su sve smesnija do smesnije uvek ispadne ništa od afere Čudne su igre u su toku treba drzati oba oka otvorenim
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online