Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 04.11.2012.
18:52 >> 20:31h
Beta A

Tadić: DS više neće sa tajkunima

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u nedelju da je insistirao na tome da se prekine organska veza između DS i predstavnika tajkunskih grupa i da je dobio uveravanja da neće biti produbljivanja te saradnje.

Boris Tadić

"Mislim da su ti ljudi koji su se obogatili na račun društva i građana 90-ih godina nekorisni za društvo. Oni nisu u stanju da naprave proizvod, da ga izvezu na svetsko tržište i učestvuju u ozbiljnoj konkurenciji sa svojim suparnicima na tržištu na globalnom planu. Oni su samo bili u stanju da pod zaštitom države ekonomski funkcionišu i stvaraju profit u prethodnim godinama", rekao je Tadić.

Predsednik DS je rekao da je dobio uveravanja da neće biti produbljivanja te saradnje.


"Smatram da Delta kompanija i gospodin (Miroslav) Mišković tek treba da se izbore za stvarno fer uticaj na našem tržištu", rekao je Tadić i dodao da su takve kompanije rasle u potpuno drugačijim okolnostima i da su imale povoljniije okolnosti nego druge kompanije.


Tadić, koji je ranije danas saopštio da se neće kandidovati ponovo za tu funkciju na izbornoj skupštini stranke, naveo je da se ne oseća ucenjenim zbog onoga što se dešavalo u stranci.


"Nimalo se ne osećam ucenjenim, ali podele su jedna prirodna posledica. Opasnost od podele je bila prirodna posledica vrlo teške diskusije koja je nastala u Demokratskoj stranci", rekao je Tadić i dodao da nije bilo ucena i da je postojala "objektivna opasnost" od podela.


Predsednik DS je rekao da je očuvanje jedinstva DS iznad svih njenih članova i da su oni pokazali zrelost u radu.


"Ja sam sve vreme želeo da postignem nešto, a ne da nešto postanem", rekao je Tadić i dodao da je u DS postignut konsenzus kojim će se putem stranka ići dalje i o tome ko će obavljati koju ulogu ako bude izabran na izbornoj skupštini stranke.


Tadić je rekao da je prihvaćen predlog da se izborna skupština stranke održava na svake dve godine.


"Ko će biti potpredsednici odlučiće Skupština a za sada ima nekoliko kandidata. Ja sam kao što znate predložio nekoliko kandidata. Danas je gospodin (Dragan) Šutanovac odustao od kandidature", rekao je Tadić.


Upitan da li se oseća kao pobednik, Tadić je rekao da "više sebe ne opaža pobednikom ili pobeđenim".


Na pitanje da li će za predsednika DS-a podržati Dragan Đilasa ili Branislava Kuzmanovića, Tadić je rekao da će o tome razmišljati "do poslednjeg trenutka".


Na sednici Glavnog odbora usvojene su izmene Statuta DS-a koje predviđaju povećanje nadležnosti predsedništva, a planirano je i da jedan broj članova šireg predsedništva bude izabran direktnim glasanjem u svojim okruzima.


Izborna skupština DS će biti održana 25. novembra, a najozbiljniji kandidat za prvog čoveka stranke je njen sadašnji potpredsednik i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.11.2012. 20:17
ДС ''сарађује'' и ''сарађивао'' је са тајкунима!? Ма немогуће! Ма Борис би нам то раније рекао да је истина, или је можда заборавио да нас обавести о томе, случајно? Ал' добро, рекао је да неће више, истина није рекао ни да ће мање.
Nedelja 04.11.2012. 19:36
Kasno je to!Mi ogoleli a oni jos bogatiji!Mangupi ste vi svi i vi zutaci i vi sad na vlasti!
Nedelja 04.11.2012. 20:48
pa ranije je negirao da tajkuni nam vode zivot ?? sta treba sad da te zalimo ..budala!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online