Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 26.10.2012.
12:14
Srna A

Kosovska policija leglo kriminala

Kosovska policijska služba (KPS) nije sposobna da odgovori zadacima u oblasti uspostavljanja vladavine prava i javnog reda i mira, priznaju u Ministarstvu unuštrašnjih poslova samoproglašenog Kosova i u samom rukovodstvu KPS-a.

KPS nesposoban da se bori protiv kriminala, jer se odvija i u njegovim redovima
 

Policijski inspektorat unutrašnje kontrole u toku ove godine sproveo je istragu u slučaju 226 pripadnika KPS-a u vezi sa učešćem u kriminalnim aktivnostima, počevši od zloupotrebe dužnosti, primanje mita, otkrivanja službene tajne do falsifikovanja dokumentacije, krijumčarenja robe i bavljenja prostitucijom.

"Od 226 osumnjičenih 80 će se naći na sudu, jer su protiv njih pokrenute krivične prijave", navodi u saopštenju Jetulah Aliju, glavni inspektor KPS-a.

U istom periodu uhapšeno je 15 pripadnika KPS-a, a 43 policajca su suspendovana. Uhapšeni i suspendovani policajci obavljali su poslove u različitim odeljenjima KPS-a, što potvrđuje sumnje da je u KPS na svakom koraku prisutan kriminal i da je ova služba, koju čine uglavnom pripadnici rasformirane terorističke OVK, nesposobna da pruzme odgovornost za suzbijanje kriminala, korupcije i trgovine ljudima.

Nešto ranije, takođe u policijskom izveštaju, navedeno je da je najveći procenat korupcije i kriminala prisutan kod "granične policije". Podložnost mitu i korupciji pripadnika ovog odelenja dovela je do toga da se mimo kontrole uvozi ukradena roba, prebacuje belo roblje, oružje, municija i droga.

Zvaničnici EU i vodećih evropskih zemalja zbog toga traže da Kosovo utvrdi prioritete, među kojima je obračun s korupcijom i organizovanim kriminalom na prvom mestu.

Na Kosovu se svakodnevno "razbije" bar po jedan klan organizovane mafije, a klanove albanske mafije otkrivaju u Francuskoj i Nemačkoj. Obaveštajne službe su albansku mafiju sa Kosova i iz Albanije stavile na deveto mesto po uticaju u svetu.

Strah od nesposobnosti i kriminalizacije Kosovske policijske službe prisutan je kod svih Srba, kao i kod velikog broja Albanaca. I jedni i drugi su saglasni da sa postojećim kadrovima, ma koliko se oni obučavali pod nadzorom američkih i britanskih bezbednjaka i stručnjaka, Kosovo ne može dostići tražene standarde u oblasti bezbednosti, posebno ne u oblastima suzbijanja organizovanog kriminala, trgovine belim robljem, oružjem i municijom.

Albanska mafija je prva u svetu na listi onih koje se bave ilegalnom trgovinom oružjem i minicijom, a na Kosovu je, prema zvaničnim informacijama, samo u posedu stanovnika više od 500.000 dugih cevi?!

Pred tolikom aresenalom oružja oči je prvi zatvorio bivši komandant Kfora Majkl Džekson, koji je još 2001. godine saopštio da je Kosovo demilitarizovano i razoružano?!

Postoje sumnje da se u Uroševcu, Đakovici i južnoj Kosovskoj Mitrovici nalaze deponije i magacini, odakle se širom Evrope i Bliskog istoka otprema naoružanje i municija. Uz albansku mafiju vodeći šverceri su islamski fundamentalisti, koji sve više pristižu na Kosmet i prete destabilizaciji regiona.

POVEZANE VESTI

Petak 26.10.2012. 13:39
Добро су их научили њихови ментори из НАТО пакта.
Petak 26.10.2012. 17:02
Dobrojutro Kolumbo ,neko se probudio ali koliko vidim sace opet da zaspi.
Subota 27.10.2012. 06:16
Nije tkz. "Kosovske policijske snage" leglo kriminala, nego je jos vece leglo svakog zla, takozvana i lazna drzava "Kosovo". Medjutim od gorega postoji jos i gore, pa su najvece leglo svakojakog ljudskog zla, uprovo mentori koji su im dali laznu drzavu , a to su NATO, USA i EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online