Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 25.10.2012.
13:05
B92 A

DS: Odloženi izbori, dogovor blizu?

Izborna skupština Demokratske stranke odložena je za 25. novembar. Bojan Pajtić kaže da su za njega i Dragana Đilasa prihvatljivi predlozi Borisa Tadića.

Tadić je ranije izjavio je da odluka o tome da li će se kandidovati za lidera stranke ili će podržati Dragana Đilasa zavisi od toga da li će biti prihvaćen dogovor koji nudi
 

Odlaganje izbora u DS predložio je aktuelni predsednik stranke Boris Tadić, prenosi B92.

Izborna skupština je odložena da bi se u međuvremenu razmotrili uslovi koje je Tadić postavio Đilasu u zamenu da odustane od kandidature za predsednika stranke. Izborna skupština DS bila je zakazana za 10. novembar i to na tzv "Osmoj sednici" DS-a održanoj 8. septembra.

Tadić je ranije izjavio je da odluka o tome da li će se kandidovati za lidera stranke ili će podržati Dragana Đilasa zavisi od toga da li će biti prihvaćen dogovor koji nudi.

Tadićev predlog podrazumeva reformu Demokratske stranke i njeno pozicioniranje kao socijaldemokratske partije na levici, proširenje nadležnosti Predsedništva i statutarne promene koje moraju da obezbede veću unutrašnju demokratiju i uspostavljanje vertikalne i horizontalne odgovornosti.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić je u Novom Sadu novinarima izjavio da su Đilas i on "potpuno saglasni s tim da se postigne dogovor, jer je najvažnije u ovom trenutku i za zemlju da DS bude snažna i odgovorna opozicija ovoj republičkoj vladi".

Pajtić je istakao da u politiku vlade DS ne veruje, ni kada je reč o ekonomskim aspektima, niti o evropskim integracijama naše zemlje, pa ni kad je u pitanju pravac kojim aktuelna vlada vodi zemlju.

U tom smislu "mi smo spremni čak i da prihvatimo i to da se odloži na nekoliko dana ili nedelja Skupština Demokratske stranke, da se pripremi programska skupština stranke, odnosno sednica nadležnih tela koja treba da pripreme drugačije ustrojstvo DS".

Pajtić je objasnio da bi DS trebalo da bude spremna za situaciju u kojoj će ta stranka "potpuno konsolidovati svoj rad i zajednički dalje raditi i graditi stranku pripremajući se za preuzimanje potpune odgovornosti za upravljanje ovom zemljom".

Pajtić je naglasio da "DS ne samo da se neće cepati nego smo zaista svesni situacije u kojoj se ova zemlja nalazi i nemamo pravo na bilo kakvu dezintegraciju i u tom smislu smo spremni da prihvatimo predloge predsednika Tadića".

On je dodao da bi, kako je to i Tadić prethodnog dana izneo, DS trebalo da bude snažnije profilisana kao socijaldemokratska organizacija koja vodi brigu o socijalno najugorženijim slojevima stanovništva.

On i Đilas, kako je dodao, saglasni su sa tim da DS treba da bude decentralizovana u odlučivanju tako da predsedništvo stranke dobije više nadležnosti, rekao je Pajtić i dodao da ljudi koje Tadić predlaže imaju autoritet.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.10.2012. 13:24
Dokaza ima na pretek,a sta se ceka treba pitati Vucica i Dacica koji su to najavljivali.Ne moze niko reci da Petrovic pre svih,a zatim i Vlahovic,Djilas,Sutanovac,Markovic,Marija Raseta,Ceda Jovanovic,Kolesar,Djunic i ostali nisu ostetili drzavu.Zamazuju nam oci sa Dulicem koji je iskreno najsitniji od svih njih!
Četvrtak 25.10.2012. 13:32
Ds bi trebao da padne na ispod 10 posto koliko su krali i stete naneli zemlji. niti su sposobni, niti su patriote. Obicna samoziva fukara koja glumi neku elitu. Mrs u istoriju.
Četvrtak 25.10.2012. 17:41
Isto kao na Siciliji, kriminalno zločinačka orgenizacija bira bosa.. Da je normalna država većina njih bi bila utamničena a onda ovu orgenizaciju bi preuzeli pošteni. Ja verujem da ih ima ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online