Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 25.10.2012.
13:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

"Eto im fotelje, živeću bez nje"

Nisam tražio, niti su mi obećali da ću ostati na mestu gradonačelnika Zaječara. Sadašnja koalicija URS, DS i SPS funkcioniše dobro, ali ako treba skloniću se. Umem ja i druge stvari u životu da radim, nisam se rodio ni kao poslanik, ni kao gradonačelnik - kaže za "Vesti" gradonačelnik Zaječara, predsednik Pokreta za Timočku Krajinu Boško Ničić.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara
 

Umalo nije pala Vlada zbog promene vlasti u opštinama?
- Nemam šta tu da dodajem. Ako su se Vučić, Dačić i Dinkić dogovorili da treba promeniti strukturu vlasti u nekim opštinama, to je odluka vrha vlasti i to poštujem.


Kakvo je stanje u Zaječaru?

- Sa partnerima smo u stabilnoj koaliciji već tri mandata i sve funkcioniše kako treba. U parlament grada nije stigao nikakav zvaničan zahtev za promenu vlasti. Ako se to desi, sazvaćemo sednicu Skupštine i uraditi to što od nas traže. Aktuelna koalicija, koju čine URS, DS i SPS je i dalje na vlasti.

Izum demokrata

Opozicija tvrdi da je menjanje vlasti na lokalu nepravedno, jer se ne poštuje volja građana?
- Oduvek sam se zalagao za to da građani biraju prvog čoveka grada, neposredno. Na koju opozicionu partiju mislite?
Recimo, Demokratsku stranku?
- E, njih ovog puta ne mogu da podržim. Ovo prekomponovanje vlasti na lokalu nije izum nove vlasti, već Demokratske stranke. Ne mogu DS da aboliram po tom pitanju, nikako. Tako su se dogovorili kad je menjan Ustav, a najglasniji u inicijativi za tu promenu bili su demokrate i radikali.

Zar Stefan Zankov, lokalni funkcioner SNS-a, nije nedavno otvoreno tražio vašu smenu?
- Koalicija je čvrsta. Iza reči Zankova stoji Saša Mirković iz partije Pokret radnika i seljaka.


Neki mediji tvrde da je moguće da gradonačelnik bude Aleksandar Branković iz DS-a, predsednik Skupštine Stefan Zankov iz SNS-a, a zamenik predsednika Skupštine Nenad Ristović iz LDP-a?
- Prvi put čujem, to uopšte nije tačno.


Da li vam je neko nešto obećao kada ste tako sigurni?
- Zašto bi meni nešto obećavali?


Dali ste otkaz na funkciju poslanika u republičkom parlamentu da bi ste ostali gradonačelnik?
- Mislite da sam bio siguran da ću zadržati mesto prvog čoveka grada pa sam zato dao otkaz na funkciju u parlamentu?


Delovalo je tako, trebalo je puno vremena da donesete odluku?
- Nisam se rodio ni kao poslanik, ni kao gradonačelnik. Nisam vezan za
fotelju, umem i druge stvari u životu da radim. Uspešno sam pre funkcije predsednika opštine vodio svoju firmu.


Znači, niste ni sa kim razgovarali?

- Nisam tražio obećanja, niti mi trebaju. Mene su izabrali građani, ako dođe obaveštenje da se sklonim, uradiću to. Meni ništa napismeno nije
stiglo. O mojoj smeni sa sadašnje pozicije počeli su priču mediji pre 15, 20 dana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.10.2012. 21:46
Da živeće kada je prodao toplanu,cene grejanja otišle u nebo,građani će da se smrzavaju...a njega će grejati lova koju je sklonio na vreme...
Četvrtak 25.10.2012. 20:55
Bosko je svojevremeno prodao slovacima toplanu. Slovaci su digli cenu grejanja, tako da su ljudi poceli masovno da se odjavljuju. Slovaci odustaju od toplane i sada se ne zna kada ce poceti i da li ce uopste Zajecar imati grejanja. Ali je neko omastio brk od prodaje. I zenski rukometni klub je posebna prica. Imaju budzet od 150 miliona dinara (verovali ili ne)!!! A opstina nema novca za skolski sport. Bahacenju nije bilo kraja ali se izgleda nazire.
Četvrtak 25.10.2012. 20:56
I naslov teksta je dobar. Obezbedio se Bosko odlicno i ne treba mu vise fotelja. Molim nadlezne da istraze ko je i sta je bio kada je dosao u Zajecar i sta ima sada na kraju svoje politicke karijere.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online