Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 19.10.2012.
11:40
B92 A

"Vlast zamajava narod Kosovom"

Srbija propada, i u takvoj Srbiji je potrebna "kosovska priča" da se ne bi rešavala egzistencijalna pitanja naroda, kaže lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

Ahtisarijev plan je naš Z4, tvrdi Drašković

"Srbija propada, a u toj Srbiji na kosovskoj priči tovi se patriotska antinacionalna elita", kaže Vuk Drašković. "Narod se obmanjuje pričama o teritorijalnim suverenitetu i integritetu. Nema Srbije na Kosovu, ima srpskog naroda, crkava, manastira", dodaje on.

Drašković kaže da je u najvećem interesu Srbije da shvati šta ne može i šta jedino može, i da "krenemo u najširu normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova".

"Mi Kosovo ne moramo formalno da priznamo, teško nam pada što je Kosovo izgubljeno, ali je izgubljeno", kaže Drašković i dodaje da se Kosovo može vratiti samo ratom, a pitanje je da li Srbija može sada da ratuje i kako bi to prošlo.

Drašković navodi da nam je Kosovo "specijalni sused" i da sa njima treba da se uspostave sve kulturne, ekonomske i druge veze. On navodi da "Srbija čeka svog De Gola", koji bi stavio tačke na laži i obmane.

"A najveća je da nam 1244 garantuje suverenitet i teritorijalni integritet. Upravo tom rezolucijom Srbija je morala da povuče svaku vlast i upravu sa cele teritorije Kosova. Tom rezolicujom je Albancima dato pravo na samoopredeljenje, koje su iskoristili", kaže Drašković.

On dodaje da bi bilo mudro prihvatiti nestatusni deo Ahtisarijevog plana. "Nama je ponuđena zaštita za Srbe, crkve, manastire, posebne i specijalne veze srpskih opština sa državom Srbijom... Garantuje se da je svaki manastir svojina SPC sa sedištem u Beogradu. Srpski bi bio zvanični jezik kao i Albanski. To je taj Z 4. Srbija mora da dobije svog De Gola, onaj koji će kazati da, prihvatam nestatusni deo Arisarijev plana... onaj koji to uradi zadužio je Srbiju", kaže Drašković.

Lider SPO navodi da treba da prihvatimo stav Evrope, ne zato što je njen, nego zato što "je to u našem najvećem i državnom i nacionalnom interesu" i dodaje da smo se mi okrenuli Rusiji, ali da "i sa Rusijom i sa Kinom nećemo se vratiti na Kosovo".

Drašković je naveo da ne može da bude licemeran i optužuje one koji su sada na vlasti "jer su oni nasledili ruševine naših snova".

POVEZANE VESTI

Petak 19.10.2012. 11:51
NIJE BITNO STA SE KAZE, VEC KO KAZE, PROPALI POLITICAR I AMERICKA PRODANA DUSA...
Petak 19.10.2012. 17:05
Bradati: rezolucija 1244 je garantovala suverenität SRJ,u kome je Kosovo neotudjivi deo!! U toj Rezoluciji nije pisalo,da Siptari mogu da proglase nezavisnost,nego da se VJ i Policija vrati na Kosmetu!! Samo ti i tvoji popisani DOS-ovci su uz pomoc blesavog naroda tu Rezoluciju zajebali krajem ´00,i tako su Siptari iskoristili srpsku glupost i proglasili nezavisnost. Da niste vi GAMAD dosli na vlast,Kosovo i dan danas bi bila pokrajina u sastavu SRJ-a!! Sada mozes da mrnjas da je samo moguce ratom da se vrati Kosovo,a tvoji DS-ovci su izjebali celu drzavu,da sada Siptari su bolje naoruzani nego takozvana Vojska Srbije! Toliko o povratka...
Petak 19.10.2012. 18:33
Kome se sviđa kome ne ali rekao je istinu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online