Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 17.10.2012.
21:33
Beta A

SNS: Dokazaćemo izbornu krađu

Srpska napredna stranka saopštila je večeras da će nastaviti borbu za dokazivanje pljački izborne volje naroda i optužila Demokratsku stranku da je "uvela sistemsku korupciju u Srbiju".

SNS: DS je uveo sistemsku korupciju u Srbiju

"Svaki građanin treba da zna da je upravo Demokratska stranka uvela sistemsku korupciju u Srbiju. To je partija čiji predsednici opština danas odgovaraju zato što su novcem za socijalno ugrožena lica kupovali volju birača u Srbiji, što predstavlja najbezobzirniji i najužasniji stepen sistemske pljačke", navela je SNS u saopštenju.

Naprednjaci su ocenili i da je očigledno da DS ima veliki problem sa "jasnom namerom Vlade Srbije da se najoštrije i bez ikakve rezerve obračuna sa korupcijom i kriminalom u Srbiji".

DS je ranije danas zatražila od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je pre izbora na tu funkciju bio predsednik SNS, da se javno izvini građanima "zbog neosnovanih optužbi i kleveta vezanih za izbornu krađu".

Demokrate navode da odbacivanje prijave o izbornoj krađi koju je podnela SNS posle prvog kruga predsedničkih izbora 6. maja, dokazuje da su sve optužbe Tomislava Nikolića o izbornoj krađi bile lažne.

"Srbiji potrebna reforma tužilaštva"

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je večeras da odluka tužilaštva u Pančevu da odbaci krivičnu prijavu za izbornu krađu govori o tome da je Srbiji potrebna ozbiljna reforma tužilaštva.

 

Povodom poziva Demokratske stranke Nikoliću da se javno izvini građanima zbog neosnovanih optužbi i kleveta za izbornu krađu, u saopštenju kabineta predsednika Srbije navodi se da je odluka da nije bilo krađe glasova "doneta na način i brzinom koja nije primerena evropskim standardima".

 

"(To) samo govori o tome da je Srbiji potrebna ozbiljna reforma u tužilaštva, što je i bila preporuka Evropske unije", piše u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

 

U istom saopštenju se još navodi da, povodom "klevetanja od strane Demokratske stranke", Tomislav Nikolić podseća i da nikada nije, ni u jednom trenutku u kampanji rekao da će Srbija predati Kosovo i Metohiju, kako bi dobila datum početka pregovora u EU. "To isto je tvrdio i njegov protivkandidat Boris Tadić", piše u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

 

Međutim, naprednjaci tvrde da je borba za dokazivanje pljački izborne volje naroda u sklopu borbe protiv kriminala i korupcije tek počela i najavili da će se ona dešavati u narednim danima i nedeljama.

Iz SNS-a navode i da je "razumljiv odnos DS-a prema borbi korupcije i kriminalu pogotovo što se na kraju pokazuje umešanost mnogobrojnih funkcionera DS u skoro sve korupcionaške afere, zloupotrebe državne imovine i prevare u kojima su žrtve bili građani".

"Potpuno je razumljiv strah DS od razotkrivanja odgovornih i njihovi pokušaji da se pod terminom 'politički progon' prikriju kriminalne radnje iz prethodnog perioda. Ali, to im neće uspeti", dodaje se u saopštenju SNS.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.10.2012. 21:40
Kako cete da je dokazete kada jos niste ni poceli da je istrazujete, barem se nista od toga ne vidi!? Ako je strategija u pitanju onda je bezvredna strategija koja nicemu ne vodi a samo smeta u borbi protiv korupcije.
Sreda 17.10.2012. 21:46
A to što ste stupili u koaliciju u Novom sadu sa onima koji su kupovali glasove? Barem ste tako tvrdili.
Četvrtak 18.10.2012. 09:02
Dokazaće, ali samo obećanjima, kao i mnogo šta drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online