Sreda 17.10.2012.
21:33
Beta

SNS: Dokazaćemo izbornu krađu

SNS: DS je uveo sistemsku korupciju u Srbiju

"Svaki građanin treba da zna da je upravo Demokratska stranka uvela sistemsku korupciju u Srbiju. To je partija čiji predsednici opština danas odgovaraju zato što su novcem za socijalno ugrožena lica kupovali volju birača u Srbiji, što predstavlja najbezobzirniji i najužasniji stepen sistemske pljačke", navela je SNS u saopštenju.

Naprednjaci su ocenili i da je očigledno da DS ima veliki problem sa "jasnom namerom Vlade Srbije da se najoštrije i bez ikakve rezerve obračuna sa korupcijom i kriminalom u Srbiji".

DS je ranije danas zatražila od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je pre izbora na tu funkciju bio predsednik SNS, da se javno izvini građanima "zbog neosnovanih optužbi i kleveta vezanih za izbornu krađu".

Demokrate navode da odbacivanje prijave o izbornoj krađi koju je podnela SNS posle prvog kruga predsedničkih izbora 6. maja, dokazuje da su sve optužbe Tomislava Nikolića o izbornoj krađi bile lažne.

"Srbiji potrebna reforma tužilaštva"

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je večeras da odluka tužilaštva u Pančevu da odbaci krivičnu prijavu za izbornu krađu govori o tome da je Srbiji potrebna ozbiljna reforma tužilaštva.

 

Povodom poziva Demokratske stranke Nikoliću da se javno izvini građanima zbog neosnovanih optužbi i kleveta za izbornu krađu, u saopštenju kabineta predsednika Srbije navodi se da je odluka da nije bilo krađe glasova "doneta na način i brzinom koja nije primerena evropskim standardima".

 

"(To) samo govori o tome da je Srbiji potrebna ozbiljna reforma u tužilaštva, što je i bila preporuka Evropske unije", piše u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

 

U istom saopštenju se još navodi da, povodom "klevetanja od strane Demokratske stranke", Tomislav Nikolić podseća i da nikada nije, ni u jednom trenutku u kampanji rekao da će Srbija predati Kosovo i Metohiju, kako bi dobila datum početka pregovora u EU. "To isto je tvrdio i njegov protivkandidat Boris Tadić", piše u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

 

Međutim, naprednjaci tvrde da je borba za dokazivanje pljački izborne volje naroda u sklopu borbe protiv kriminala i korupcije tek počela i najavili da će se ona dešavati u narednim danima i nedeljama.

Iz SNS-a navode i da je "razumljiv odnos DS-a prema borbi korupcije i kriminalu pogotovo što se na kraju pokazuje umešanost mnogobrojnih funkcionera DS u skoro sve korupcionaške afere, zloupotrebe državne imovine i prevare u kojima su žrtve bili građani".

"Potpuno je razumljiv strah DS od razotkrivanja odgovornih i njihovi pokušaji da se pod terminom 'politički progon' prikriju kriminalne radnje iz prethodnog perioda. Ali, to im neće uspeti", dodaje se u saopštenju SNS.

2024 © - Vesti online