Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 17.10.2012.
19:32 >> 21:41h
Beta A

DS: Nikolić zaboravio "izbornu krađu"

Demokratska stranka zatražila je danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se javno izvini građanima zbog neosnovanih optužbi i kleveta vezanih za izbornu krađu.

"Nikolić mora da odgovara za klevete"
 

U saopštenju DS navodi da odbacivanje prijave o izbornoj krađi, koju je podnela Srpska napredna stranka posle prvog kruga predsedničkih izbora 6. maja, dokazuje da su sve optužbe Tomislava Nikolića o izbornoj krađi bile lažne.

"Očito izmišljena afera o izbornoj krađi uticala je na ukupnu atmosferu pred drugi krug predsedničkih izbora, a Tomislav Nikolić je svojim tvrdnjama ozbiljno uzdrmao međunarodni ugled demokratske zemlje koja je prethodno dobila status kandidata za članstvo u EU", saopštava DS.

Ta stranka je pitala da li će Nikolić odgovarati za klevete koje je izneo i za to što je obmanuo građane.

"Ukoliko je obmanuo građane za izbornu krađu, koliko su istinite i ostale tvrdnje i obećanja koja je izrekao. A jedno od njih, evropska budućnost koju je obećao građanima, već danas je dovedena u pitanje", piše u saopštenju.

DS traži od Nikolića da se "javno izvini građanima zbog neosnovanih optužbi i kleveta vezanih za izbornu krađu, da odgovara za klevetu koju je izneo na račun državnih organa, jer je predsednik zaštitnik ustavnog poretka, koji mora da poštuje moral, istinu i zakone jer oni važe za sve građane bez razlike".

 

SNS: Dokazaćemo izbornu krađu


Srpska napredna stranka saopštila je večeras da će nastaviti borbu za dokazivanje pljački izborne volje naroda i optužila Demokratsku stranku da je "uvela sistemsku korupciju u Srbiju".

Prema pisanju medija, Osnovno tužilaštvo u Pančevu odbacilo je krivičnu prijavu za krađu izbornog materijala u tom gradu. Povod za prijavu bio je pronađeni džak sa glasačkim listićima, koji su Nikolić i Aleksandar Vučić pokazali pred Skupštinom Srbije, tvrdeći da je to dokaz da su izbori pokradeni i optužili DS za krađu.

Tužilaštvo je utvrdilo da jedan džak s izbornim materijalom sa biračkog mesta 57 u Pančevu nije odnet u opštinsku izbornu komisiju, ali da nije bilo manipulacija sa glasovima, niti krađe materijala, preneli su mediji.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.10.2012. 19:37
Sad kad su na vlasti, krađe više kao da nije ni bilo, ako je i bilo?
Sreda 17.10.2012. 19:59
Која дрскост!
Sreda 17.10.2012. 19:51
Kada se bezuslovno ponisti npr. SOFA Sporazum potpisan od vaseg flekavog, onda mogu da se razmatraju i druge nepravilnosti i obecanja narodu Srbije. Ogledalce, ogledalce... :D)) "ЦЕНА ИЗБОРНЕ ПОДРШКЕ Како погрешна процена! Само неколико дана касније, 25. септембра (06BELGRADE1566), наиме, са помоћником америчког државног секретара Данијелом Фридом разговарају Коштуница (који „одбија да прихвати независно Косово“) и Тадић, који „реагује веома различито од Коштунице, желећи да се фокусира на будућност после статуса Косова“. Да би у новембарском разговору са изаслаником Визнером (06BELGRADE1810) Тадић отишао и корак даље, и „далеко прагматичније од премијера“ навео да схвата да је...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online