Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 14.10.2012.
15:08
Srna A

"Kao da jedva čekaju da vrate vize"

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da bi se ponovno uvođenje viza za srpske građane na veoma težak način odrazilo na odnose Srbije i EU.

Dačić: Nisu građani krivi za azilante
 

Komentarišući izjave iz pojedinih zemalja EU da Srbiji treba ponovo uvesti vize zbog lažnih azilanata, Dačić je rekao da se problem lažnih azilanata ne može rešiti preko noći.

On je izrazio bojazan da je problem lažnih azilanata samo izgovor onima koji žele ponovno uvođenje viza za srpske državljane, pošto se ti zahtevi sve češće čuju iz Francuske i Holandije, koje uopšte nemaju problem lažnih azilanata iz Srbije.

On je rekao da bi ponovnim uvođenjem viza za države sa "belim šengenom" bili kažnjeni građani Srbije, koji ni na koji način nisu odgovorni za problem lažnih azilanata, prenose beogradski mediji.

Dačić je rekao da je problem lažnih azilanata pre svega ekonomsko pitanje, koje se ne može rešiti represivnim merama, jer bi Srbija u tom slučaju bila optužena za kršenje ljudskih i manjinskih prava.

"Lažni azilanti su u 90 odsto slučajeva Romi i Albanci. Taj problem se ne može rešavati tako što bi se građani tih nacionalnosti na granici izbacivali iz autobusa", rekao je Dačić, navodeći da ovaj problem treba rešavati u saradnji sa državama EU, kroz elektronski nadzor granica i ravnomeran ekonomski razvoj Srbije.

Dačić je položio venac na Spomen-kosturnicu na stratištu u Dragincu kod Loznice, gde su sahranjene civilne žrtve zločina iz Drugog svetskog rata, kada je nacistička Nemačka za odmazdu streljala na tom mestu gotovo 3.000 civila.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.10.2012. 16:25
To nema veze sa azilantima, jednostavno to je jos jedan pritisak na Srbiju i time zele da pokazu da nismo dostojni njihovog drustva ! Zasto onda uopste nastavljati bilo kakve pregovore sa EU ? Oni nama, tako i mi njima ! Pa ako hoce da dodju, neka i oni traze vizu ! Prezivjeli smo gore, prezivjet cemo i ova njihova sranja ! U medjuvremenu se fokusirati na nasu bracu i iskreno se okrenuti svetoj Rusiji !
Nedelja 14.10.2012. 16:28
Ivice, trebao si da prosetas malo Filovanog po tim stratistima !!
Nedelja 14.10.2012. 17:40
Znate sta?Ko im j..e mater pedofilsku.Drzite vi nas kurs a to je NE DAMO KOSOVO sada i iz inata makar to i Rusija trazila i Kina.Ovakve ucene i ultimatume Srbija nije videla ni osetila jos od 1914 pa i 1941.NE MORAMO U EU ali uredimo mi sebe zbog nas samih a ne zbog njih.Sramota kako nas mrcvare i sramota ako ovi nasi popuste sada bilo sta.Nama se nudi samo stap a sargarepe ni od korova.Pokazimo Srpski inat i cast i zaklopimo tu utopijsku knjigu sa tzv. EU.Nema vise pregovora,hvala vam i laku noc!Otimaju nam teritorije i jos to rade tako da nam ne ostavljaju ni mrvicu prostora za manevar ni cast makar da spasemo.Ma kovam j..e mater sada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online