Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 12.10.2012.
12:21
B92, Kurir A

"Tajkuni ne mogu da pobede državu"

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da namerava da do kraja sprovede borbu protiv korupcije i da se nada da Vlada neće zbog toga zapasti u krizu.

Najavljuje još žešću borbu sa korupcijom: Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade
 

On nije hteo da komentariše da li tragovi novca u slučaju "Nuba investa" vode do bivšeg ministra Olivera Dulića ili DS-a, kako što su pojedini beogradski štampani mediji naveli, rekavši da se time bavi tužilac.

"Možete čak na sajtu Agencije za privredne registre da pronađete određene uplate jednoj političkoj stranci. To nije nikakav potpuno novi dokument ili nešto novo što bi morali da pronalaze istražni organi", rekao je Vučić u intervjuu Kuriru.

Vučić takođe nije hteo da komentariše spekulacije da će uskoro biti uhapšen i jedan aktuelni ministar, kao ni to da li će istraga o korupciji u vezi sa optičkim kablovima obuhvatiti aktuelnog ministra Milutina Mrkonjića.

"O tome ne znam, ali znam da neće biti skrivanja nikoga od nas - ni nekog Vučića, ni nekog Dačića... Pre deset dana sam u javnosti rekao da očekujem napade sa svih strana. Rekao sam da očekujem da će to biti i političari i tajkuni. Kao što vidite, oni su se već danas udružili", kazao je Vučić.

Na pitanje ko se udružio, Vučić kaže: "Vidite jednu političku stranku koja je svoj program svojevremeno napravila na tome da kritikuje Miroslava Miškovića. Ništa drugo nisu govorili osim kritika na njegov račun, a posle toga kao da im je maca pojela jezik".

"Više nikada njegovo ime nisu smeli da izgovore. Danas su oni krenuli i na mene i na sve ljude koji se bave borbom protiv korupcije. Krenuće još jače, ali državu i odlučnost države ne mogu da pobede ni političari, ni tajkuni, ni mediji."

Odgovarajući na pitanje da li će zbog njegove borbe protiv korupcije doći do krize Vlade, Vučić je rekao da se nada da neće.

POVEZANE VESTI

Petak 12.10.2012. 12:27
"da pronađete određene uplate jednoj političkoj stranci" Ко, шта и где је проблем, кад се све зна? Резултати тог знања недостају! Желим вам и даље много труда и рада са успехом!
Petak 12.10.2012. 12:37
NUBA doo registrovano u Sloveniji nema niti jednog zaposlenog,lani su imali prometa za 22.755 EUR http://www.bizi.si/NUBA-D-O-O/
Petak 12.10.2012. 12:51
Pali ste na prvom ispitu ! Jasno je svakom laiku šta je Dulić uradio.jasno je i to da je pare delio sa nekim.Zaustavili ste se na prvom koraku.puštate čoveka da ide u Kanadu.Smeje vam se u lice.sramota!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online