Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 11.10.2012.
07:48 >> 08:24h
Beta A

File: Srbi, stižem da ohladim i razjasnim situaciju

"Pominjanje teritorijalnog integriteta nema veze sa statusom Kosova i taj zahtev jedino znači da Evropska komisija ne želi podelu Kosova", rekao je evropski komesar za proširenje Štefan File.

Evo još malo novih uslova za ulazak u Evropu: Štefan File sa superiornim osmehom donosi nove ultimatume u Beograd
 

File je u intervjuu za RTS rekao da ne želi da komentariše izjave premijera Ivice Dačića da je pominjanje teritorijalnog integriteta u izveštaju neprihvatljivo za Srbiju i dodao da će u četvrtak u Beogradu razjasniti i ohladiti situaciju.


"Ne otkrivamo nikakav novi koncept. Princip nemenjanja granica Kosova navela je Kontakt grupa još u novembru 2005. godine u smernicama za pregovore o statusu Kosova. Pominjanje teritorijalnog integriteta nema veze sa statusom Kosova i Komisija je u izveštaju jasno rekla da ostaje statusno neutralna", objasnio je File i dodao da pominjanje teritorijalnog integriteta u izveštaju ne bi trebalo da bude iznenađenje.


Prema njegovim rečima, definicija normalizacije odnosa podrazumva osiguravanje

Koštunica: Odbaciti sve zahteve Evrope

mogućnosti da obe strane napreduju ka EU bez međusobnog blokiranja na tom putu.


Na pitanje kako se komisija odnosi prema uslovima članova Bundestaga i ko zapravo govori u ime Evrope o tome šta Srbija treba da uradi da bi počela pregovore, File je rekao da je "odgovor bio jasan i pre ovog izveštaja a sad je još jasniji".


"Zaključci Evropskog saveta govore o vidljivom i održivom poboljšanju odnosa sa Kosovom i navodi: regionalnu saradnju, primenu sporazuma, dogovor o telekomunikacijama i energetici i saradnji sa Euleksom. Kad to bude urađeno preporučćemo pregovore i zemlje članice će o tome odlučivati. To ne znači da se normalizacija odnosa završava tim pitanjima", ponovio je File.


"Postoje i druga pitanja, kao što su paralelne strukture i transparentnost na severu Kosova, ali otvaranje pregovora nije jedini trenutak za postavljanje ovih uslova. Kad pregovori počnu taj proces moze posluziti Beogradu i Prištini da postepeno dođu do normalizacije", naveo je evropski komesar.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.10.2012. 07:55
Sad ce Dacic da povuce svoju izjavu i da se izljubi sa Filetom .
Četvrtak 11.10.2012. 08:34
Ovakve stvari se desavaju kada vas ozbiljno smatraju nepismenim i jadnim ! Pa zar niko iz vlade ne zna da cita ? Integritet Kosova....?? Pa kako nesto sta nema status i tek slijede pregovori, moze da ima integritet ! A Srbija kao priznata drzava, nema svoj !?? Najgore po svih nas, a narocito za mucenike na KiM je sto ce svi da shvate sta je File navodno mislio i ima da se jos i izljube ! Ne vesele se Siptari za djabe ! Jos da dodam da 5 clanica EU nisu priznale KiM, a EU navodno ima zajednicki stav po tom pitanju ! Jednadjba je jednostavna, pita se samo okupatorska njemacka !
Četvrtak 11.10.2012. 08:35
MOLIM TE NE DOLAZI, NIJE VRIJEME PARADI PONOSA !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online