Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 09.10.2012.
12:28
Blic A

"Podaci 'Insajdera' o patriotskoj pljački tačni"

Poslanik Demokratske stranke i bivši šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović rekao je danas da su informacije o nekontrolisanom trošenju novca na Kosovu i Metohiji iznete u emisiji Insajder - istinite.

Stefanović: Pokušali smo da zaustavimo odliv novca ali ministarstva nisu dala 
 

"Sve to što je rečeno u emisiji Insajder je istina. Mi smo godinama bezuspešno ukazivali na to nekotrolisano trošenja ", rekao je Stefanović za B92.

On je dodao da bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović nije bio zadužen za sva budžetska davanja i da je više puta pokušao da centralizuju davanja kako ne bi bilo malverzacija, ali da nije uspeo.

"Na vladi se iznosio taj problem više puta. Bogdanović je pokušao da centralizuje davanja kako bi mogla da se kontrolišu ta sredstva, ali onda koalicioni partneri kažu ne može tako, mi najbolje znamo šta je najbolje za školstvo ili zdravstvo", rekao je Stefanović.

On je istako da je greška prethodne vlade što to nije ispravila.

U nastavku emisije Insajder "Patriotska pljačka", koji je sinoć emitovan na B92, otkriveno je da je najviše najviše novca iz budžeta, od ukupno 2,8 milijardi evra koliko je poslednjih 12 godina dato za Kosovo i Metohiju, otišlo na uvećane plate zdravstvenim i prosvetnim radnicima koji formalno rade na Kosovu i Metohiji.

Srbija plaća 359 zaposlenih u Zdravstvenom centru Prizren, u kome od 1999. nema Srba, zatim 19 zaposlenih u apoteci u istom mestu, 28 zaposlenih u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Peći, 45 u Zdravstvenom centru Đakovica, 44 u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Istoku, i neverovatnih 647 zaposlenih u Domu zdravlja i Apoteci u Prištini.

Prema istraživanju "Insajdera", u Domu zdravlja u selu Donja Gušterica zvanično postoji i prima platu i specijalista stomatološke protetike, iako u njemu nije organizovana služba stomatološke protetike.

"Verujte mi, imamo mi u tom zdravstvu dosta haotično stanje dole. I upravo kada sam ja tražio 2009. godine da se sve stavi pod kapu ministarstva za KiM, da iz jednog centra ide sve što se finansira na Kosovu i Metohiji, imao sam nažalost najviše opstrukcija", rekao je za "Insajder" bivši ministar za KiM Goran Bogdanović.

"Insajder" otkriva da se iz budžeta Srbije već 12 godina plaćaju i radnici 33 javna preduzeća na teritoriji KiM, od kojih većina uopšte ne funkcioniše u mestima u kojima su registrovana. Svako od ovih preduzeća osim zaposlenih ima direktora i između pet i osam članova upravnog odbora. Očiti primer je Priština u kojoj i dalje funkcionišu javna preduzeća.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.10.2012. 12:38
Од једном све тачно и све се зна! И сви су против били али и даље је то тако??? Као увек, "сви" знају али народ незна! Питам се ко је онда "сви" ? Стефановићу ко треба да одговара ?
Utorak 09.10.2012. 15:29
mi smo godinama ukazivali ne nekontrolisano trosenje,kaze stefanovic. pa ko je bio na vlasti? treba reci da je pljacka NA KOSOVU SAMO JEDNA OD KO ZNA KOLIKO PLJACKI SRBIJE OD STRANE JUGOSLOVENSKO-CRNOGORSKIH INTERESA. sve se zna i ko je kupio kuce na moru u crnoj gori i ko se obogatio,i ko je znao a nije sprecio.,ko je kupio automobile bez placenih poreza pa ih posle preregistrovao. i svi naivni ko francuske sobarice, a sve u nameri da se celo kosovo prepusti albancima. zelja je da se optuze svi srbi sa kosova,da se stvori animozitet izmedju srba sa kosova i ostalih srba. pa sto niste hapsili vi iz jugo-crnogorske stranke ako ste sve znali? juce crnogorac optuzuje neke druge crnogorce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online