Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 05.10.2012.
21:32
Beta A

Delagacije Beograda i Prištine u sredu u Briselu

Šef pregovaračkog tima za tehnički dijalog sa Prištinom Dejan Pavićević izjavio je danas da će u sredu u Briselu predstavnici Beograda, Prištine i EU razmotriti nerešena pitanjima iz "Protokola o integrisanoj kontroli administrativne linije".

Dejan Pavićević

"Taj proces će potrajati neko vreme, ne treba očekivati da će se ništa bitno i veliko desiti sledeće nedelje", rekao je Pavićević za beogradsku TV Pink.


Pavićević je kazao da je Srbija formirala radnu grupu koja se danas sastala prvi put i čiji je zadatak da se utvrdi platforma za pregovore o kontroli administrativne linije.


Po njegovim rečima, Vlada Srbije neće dozvoliti da na administartivnoj liniji budu obeležja Kosova.


"Jedino će biti informativnih obeležja - bez oznaka državnosti, a ne takozvane Republike Kosovo", rekao je Pavićević.


On je kazao da je strateški cilj Srbije prijem u EU, ali da "ne treba dozvoliti da se zarad datuma pregovora rade ishitrene stvari".


"Nastavićemo sa ozbiljnom startegijom i mislim da će datum za početak pregovora sa EU uslediti sam", kazao je Pavićević i dodao da Srbija neće prihvatiti nikakve ucene.


On je kazao da je prioritet primena svih sporazuma, te i sporazuma o katastru koji će rešiti problem uzurpirane imovinu Srba na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Petak 05.10.2012. 23:07
Nece biti table drzave kosovo ali zato ce na dokumentima pisati carina kosova i zemlja uvoza kosova kao i neutralni eulex koji ce raditi po zakonima drzave kosovo. Samo toliko o vasoj neutralnoj granici.
Petak 05.10.2012. 21:55
Lol A bivsi gazda ti se malo zurio
Subota 06.10.2012. 03:33
Tzv. Sporazumi zute vlasti sa Briselom nisu prosli kroz skupstinsku raspravu, sto ne samo da nije demokratski, nego je autokratski cin prvog coveka tzv.DS - Borisa Tadica!! Ovde nema dovoljno prostora za potpuno razoblicavanje najnedemokratskije vlasti u Srbiji, ali se sustina antidrzavnog i antiustavnog delovanja zutih autokrata moze uociti u analizi najveceg strucnjaka za Ustavno pravo danas u Srbiji, prof.Dr Ratka Markovica. Da bi ovakvi "sporazumi" dobili kakvu-takvu zakonsku formu, zuta poshast je pribegla formi Uredbe Vlade. Medjutim, Uredba je, po pravnoj definiciji, pravni akt vlade strogo vezan za zakon, jer se moze doneti samo radi izvrsavanja vec postojeceg zakona!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online