Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 05.10.2012.
10:37
Alo A

"Peti oktobar je bio besmislen"

Vlada Srbije i na 12. godišnjicu petooktobarskih događanja predstavlja sigurno okrilje u kojem su zajednički jezik u vlasti našli glavni jurišnici revolucije i njene žrtve. Milutin Mrkonjić, potpredsednik tada poraženih socijalista i čovek koji se nikada nije odrekao Slobodana Miloševića, poručuje da su petooktobarske promene 2000. bile potpuno besmislene.

Mrka i Velja sada drugari i koalicioni partneri
 

"Ma kakav 5. oktobar? Šta vam je uopšte to? Znam samo da posle ide 6. oktobar. Naravno da je 5. oktobar bio besmislen. Samo mirna promena vlasti je dobra. Ja nikog nisam rušio niti je mene neko mogao da ruši. Ja sam graditelj. Sada se vidi šta je bio 5. oktobar. Možda mogu da razumem revanšizam prema ljudima, ali ne i revanšizam prema projektima, a to je doneo taj 5. oktobar", rekao je "Alo!" Mrkonjić, koji je u Dačićevoj vladi podelio resor baš sa Velimirom Ilićem, koji će u narodu ostati zapamćen kako na bageru ulazi u Beograd da ispravlja izigranu volju građana 2000. godine.


"Ma Velja i ja se obožavamo i to vam je sasvim u duhu dana koji ćete danas proslavljati. Velja jeste tada rušio, ali je to bilo davno. Sve je to iza nas. Nas dvojica nemamo nikakvih problema, iako vi pokušavate da nas posvađate", izjavio je Mrkonjić.


Vođe opozicije na protestima posle izbora
 

U odnosu na prethodnu vladu, koja je startovala istorijskim pomirenjem Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, novi izbori doneli su ovim strankama sasvim drugačije pozicije. SPS je dogurao do premijerskog mesta, a DS do opozicije. Konstanta u svim vladama do sada je učešće Mlađana Dinkića, koji je u revolucionarnom danu osvajao NBS, a sada u vladi socijalista i naprednjaka vodi resor finansija.


Na pitanje "Aloa!" da li mu smeta da sedi u vladi sa onima koje je rušio 5. oktobra, Dinkić kaže: "Nisam u vladi ni sa Miloševićem, ni sa Vojislavom Šešeljem, a smeta mi taman onoliko koliko je smetalo onima koji su vodili prethodnu vladu", poručio je lider Ujedinjenih regiona Srbije.


I sam Ivica Dačić, Miloševićev naslednik u SPS-u i sadašnji premijer, primetio je nešto drugačiju ironiju u vezi s raspodelom političke moći posle 5. oktobra.


"Danas, 12 godina posle 5. oktobra, imamo ironičnu situaciju da Srbiju ka EU vode oni protiv kojih se borilo 5. oktobra, a da oni koji su tada pobedili Slobodana Miloševića sa evropskim idejama sada imaju antievropske stavove", izjavio je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 05.10.2012. 10:52
sve dok se srbija ne odvoji od jugoslavije,srbije i crne gore,i njihovih nacionalnihg kadrova,sve je besmisleno. na vlasti su nam bili tito - hrvat,crnogorac-milosevic,kostunica okruzen crnogorcima,tadic crnogorac. gde to ima da nacionalni kadrovi sada bivsih jugo drzava upravljaju zemljom domacina. pa njih niko i ne pita za drzavljanstvo,imaju li,kakvo imaju,ko im potpisao,zasto su dobili,jesu platili takse,jesu li polagali zakltvu vernosti srbiji... umesto odgovora na ta pitanja ljudi lepo otkupise otete srpske kuce,stanove,podelise ,radelise,razgrabise..... da li ste za nastanak udruzenja,stranke srba iz srbije? http://www.facebook.com/stranka.srbije?ref=tn_tnmn
Petak 05.10.2012. 13:18
E moj glupi srpski narode!!! Sve koje ste oterali 5 oktobra, su vam opet trenutno na vlasti, i sto je najgore sprdaju se......., sa "glupim narodom"!!!
Petak 05.10.2012. 17:39
Mrkonjiću glavo bosanska tupa i glupa 5 oktobra je u srbiji izvršen državni udar irušenje ustavnog poretka i države,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online