Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Sreda 03.10.2012.
16:47
Blic A

Drašković: Nazire se novi državni teror

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, povodom 13 godina od atentata na njega i ubistva četiri funkcionera te stranke, ocenio je da "napori da se teror tog vremena definiše, osudi i sankcioniše u celini", nemaju podršku ni društva, niti ijedne vlade do sada.

Bolna sećanja na atentat na Ibarskoj magistrali: Vuk Drašković
 

"Ni danas, 13 godina posle tog strašnog događaja, nije manji bol koji osećam ni lakše sećanje. Borba za pravdu i kaznu ubicama i organizatorima traje i danas, jer je većina onih koji su naredili, pripremali, organizovali i platili ubistva na slobodi", naveo je Drašković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao da "napori da se teror tog vremena definiše, osudi i sankcioniše u celini, nemaju podršku društva, niti ijedne nazovi demokratske vlade do sada".

"Naprotiv, aktivni učesnici tog ubistva i ubistava Ćuruvije, Stambolića, sudije Simeunovića, Dade Vujasinović i mnogih još, uticajni su predstavnici vlasti ili vladari službi iz senke", naveo je Drašković.


Kako Drašković smatra, nova vlada je to i ozvaničila imenovanjima u Ministarstvu pravde "pripadnika odelenja za ubistva", čime je, kako tvrdi, "jasno poručila da ne samo da ne osuđuje državni teror iz vremena Miloševića već ga podržava, rugajući se žrtvama".


"Da li to znači da će se začeti neki novi državni teror brzo ćemo videti, jer sa rehabilitacijom ljudi prošlosti vraća se i to vreme i ta politika, što se već nazire", zaključio je Drašković.

U sredu je obeleženo 13 godina od atentata na Draškovića i ubistva četvorice funkcionera SPO Veselina Boškovića, Zvonka Osmajlića, Dragana Vušurovića i Vučka Rakočevića, na Ibarskoj magistrali.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.10.2012. 17:01
VUCKO, ZANIJEMIO SI NEKI DAN NA CIRILICI KOD MARICA, NISI ZNAO STA ODGOVORITI O TVOJIM KONSTANTNIM MJENJANJEM MISLJENJA, IZJAVA I LAGANJA !! KAMELEON !? NEBI TREBAO IMATI NITI PRAVO GLASA, A KAMOLI DA TE NEKO SLUSA, ILI CITA !
Sreda 03.10.2012. 17:03
I ti si druze bio deo proslosti, i to crne, a sada si deo buducnosi, opet crne. Prestani da se foliras i pusti ovaj narod da zivi a tvoje uspomene evociraj u imovini koju si dobijao od bivsih vlasti koje sada napadas.
Sreda 03.10.2012. 17:22
Bezi bre LDP-ovac!!! Skini nam se vec jednom sa vrata, i onako ne znam kad sta mislis a kad sta pricas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online