Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 02.10.2012.
21:49
b92 A

"Zašto ne održe Paradu u četiri zida?"

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao je da ta stranka smatra da su Ustavom zajamčena prava na okupljanje - svetinja, ali da u kontekstu događaja najavljenih za 6. oktobar, to pravno pitanje ne može da ugrozi bilo koga drugog.

Država će meriti i pred 6. oktobar šta je veća korist i šta je manja šteta : Igor Mirović
 

Mirović je u emisiji "Jedan na jedan" na Radio televiziji Vojvodine istakao da je 6. oktobar datum veoma rizičan za održavanje Parade ponosa zbog prenosa posmrtnih moštiju kneza Pavla Karađorđevića i njegove porodice, ali i velikog broja drugih manifestacija.

"Pravo pitanje je zašto oni koji žele da se okupe, bez obzira ko su, to ne čine u nekom zatvorenom prostoru, u nekoj hali", rekao je Mirović.

Član organizacionog odbora Beograd prajda Boban Stojanović kaže da učesnici Parade ponosa, ako ona bude zabranjena, neće izaći na ulicu.

On je istakao da svi imaju ustavom zagarantovano pravo da se okupe gde hoće, ali samo u varijanti i mogućnosti u kojoj to ne izaziva neku vrstu signala ili upozorenja na potencijale sukobe.

Mirović je naveo da je svaka vrste pretnje i sukoba nedozvoljena, ali da mora da se razume da država mora da meri.

"Država će meriti i pred 6. oktobar šta je veća korist i šta je manja šteta. Država sada meri posledice takvog jednog skupa. Meri korist u smislu poštovanja uslova međunarodnih normi, zakona, meri svoju snagu sa jedne strane i meri potencijal štete", rekao je Mirović.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.10.2012. 22:42
Ја сам за Аусшвиц ! Тамо могу да се окупљају педерчине из целог света !
Sreda 03.10.2012. 02:36
Drzava u krizi, posla nema, para nema, ljudi gladuju, i ispada da je najveci problem koji trenutno postoji prokleta parada ponoso. Dragi moji to je ono sto se naziva skretanjem paznje sa pravih problema (koje je drzava nesposobna da resi) na ove kvazi.
Sreda 03.10.2012. 01:15
"Da vidite dalje od pravoslavnog kalendara i opštinskih slava videli biste da je Izrael pustara od zemlje a uzgaja i izvozi i voće i povrće.Da ima neviđeno razvijenu tehnologiju a praktično nikakve prirodne resurse.Da u njemu Palestinci, ako hoće, mogu da upražnjavaju pravo zbog kojeg bi im na palestinskim teritorijama odletela glava.Mogu da se ožene s pripadnikom druge veroispovesti, što im, inače, nije dozvoljeno.Muškarac Palestinac može da se oženi s muškarcem Palestincem.Ili Jevrejinom.Da vidite dalje od pola kifle i čaše jogurta videli biste da se ovog leta u Jerusalimu održao deseti po redu Prajd.U sred najsvetijeg grada tri najveća monoteizma, ujedno i tri najfanatičnije religije ikad
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online