Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Ponedeljak 01.10.2012.
19:42
Beta A

Dačić: Moguće očekivati zabranu Parade

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je na osnovu bezbednosnih procena "moguće očekivati" zabranu Parade ponosa, koja je zakazana za subotu, 6. oktobar, u Beogradu.

Odluka o održavanju Parade još nije doneta, ali ako je na osnovu dosadašnjih bezbednosnih procena, teško da će gejevi šetati Beogradom: Ivica Dačić
 

Dačić je Radio-televiziji Srbije rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem je on čelu još nije donelo odluku da li će parada biti održana.


Dačić je podsetio na sukobe policije i protivnika Parade ponosa u Beogradu pre dve godine, kada je više od 100 ljudi povređeno i založio se za oštrije kažnjavanje onih koji izazivaju nasilje na javnim skupovima.


"Zaustavljamo krvarenje"

Govoreći o ekonomskim problemima Srbije, Dačić je rekao da je vlada povećanjem poreza na dodatu vrednost za dva odsto i drugim ekonomskim merama "zaustavila krvarenje" u državnom organizmu Srbije, jer je budžetski deficit duplo veći nego što je planirano.


Upitan da li su najnovija poskupljenja usled povećanja PDV na 20 odsto pokazatelj da kriza ide preko leđa građana, Dačić je rekao da to nije tačno i da će država biti ta koja će u vreme krize, kako kaže, ukinuti nepotrebne troškove, ali da će istovremeno podsticati razvoj.


"Ovo je samo medicinskim rečnikom zaustavljanje krvarenja. Imali ste udar u organizmu i morate da sanirate stanje, ali morate i da lečite", rekao je premijer.


"Želimo dogovor sa MMF-om"

Dačić je rekao i da Srbija želi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali je dodao da ne želi uplitanje u unutrašnja pitanja poput eventualne prodaje pojedinih javnih preduzeća.


Upitan da uporedi prethodnu vladu u kojoj je bio ministar i zamenik premijera sa aktuelnom u kojoj je premijer, Dačić je rekao da se predsednik Republike ne meša u rad vlade i da se šefovi stranaka dogovaraju o svemu, što, kako je naveo, ranije nije bilo slučaj.


Dačić je rekao i da je zadovoljan radom ministra finansija Mlađana Dinkića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.10.2012. 19:47
Ma naravno da ce da je zabrane! Pa zbog cega bi se lila krv Beogradom? Zbog sake provokatora?!
Ponedeljak 01.10.2012. 20:18
Параде неће и не сме бити!
Ponedeljak 01.10.2012. 19:45
Pa objavi onda , da znaju "ljudi" da to u subotu rade u kuci a ne na ulici .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online