Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 29.09.2012.
10:35
telegraf.rs A

Vlasi pevao stare kosovske pesme u Beogradu

Azem Vlasi, visoki funkcioner bivše SFRJ i savetnik Hašima Tačija, ovih dana je boravio u Beogradu, a u javnosti su više odjeknule fotografije njegovog provoda u beogradskoj Skadarliji nego političke poruke koje je doneo iz Prištine.

Vlasiju violina svirala na uvce u Skadarliji
 

Azem Vlasi fotografisan je kako uživa u mezetluku i muzici u Skadarliji. Neki mediji su preneli da se u kafani "Tri šešira" boemski proveo, čašćavao muziku i čak pevao pesmu "Vidovdan". 

Vlasi je povodom toga rekao da nema ničeg lošeg u tome da se "čovek opusti i razveseli u kafani" i dodao da mu je kafana "Tri šešira" omiljeno mesto za provod kada dođe u srpsku prestonicu.

"Ceo dan sam bio na konferenciji za 'Mir i rešavanje krize', vredno smo radili. I kada je došlo veče, red je bio da se malo opustimo. 'Tri šešira' je uvek odličan izbor. Pilo se, pevalo, uživalo, šta vam više treba, ja sam veseljak čovek", ističe bivši kosovski funkcioner.

Kaže da u Skadarliju ide preko četrdeset godina, i da ceo repertoar zna napamet. Međutim, dodaje i to da, "koliko se seća", nije pevao "Vidovdan", kako su mediji pisali, već mu je izbor bio nešto drugačiji.

"'Snijeg pade na behar, na voće, neka ljubi ko god koga hoće, ako neće, nek se ne nameće…'", zapevao je Vlasi u slušalicu novinarki Telegrafa i dodao da su mu muzikanti tu pesmu odsvirali na uvce, zbog čega ih je častio sa 1.000 dinara.

On kaže da je te večeri naručivao još mnogo pesama, poput "Ah, meraka u večeri rane", i da se odlično proveo: "Svirači šetaju od stola do stola, narod se veseli i peva stare kosovske pesme, uz koje sam i ja uživao. Naravno, pio sam srpsku šljivovicu, popularnu 'žutu osu', koje ima i u Prištini ali - jedna je Skadarlija!", zaključuje uz smeh Azem Vlasi, inače aktuelni savetnik kosovskog premijera Hašima Tačija.

POVEZANE VESTI

Subota 29.09.2012. 10:39
Prvo su poceli da tranzitiraju Srbijom, autobusa sa njihovim tablicama na granici koliko hocete,sada se polako i setkaju po Srbiji,a Srbi koji su ostali dole ne smeju ni na pisanje da izadju iz svojih kuca. Gde je tu pravda
Subota 29.09.2012. 11:00
Pa sad bi trebao neko iz nase vlade da ode malo u Pristinu da se proveseli uz muziku u kafani. Ne vidim zasto to ne urade, ili im je mozda zabranjeno da uđu na nase Kosovo! Uh Siptari, bezacete glavom bez obzira kad-tad!!!
Subota 29.09.2012. 11:12
Vuku ga nazad uspomene bivše Jugoslavije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online