Subota 29.09.2012.
10:35
telegraf.rs

Vlasi pevao stare kosovske pesme u Beogradu

Vlasiju violina svirala na uvce u Skadarliji
 

Azem Vlasi fotografisan je kako uživa u mezetluku i muzici u Skadarliji. Neki mediji su preneli da se u kafani "Tri šešira" boemski proveo, čašćavao muziku i čak pevao pesmu "Vidovdan". 

Vlasi je povodom toga rekao da nema ničeg lošeg u tome da se "čovek opusti i razveseli u kafani" i dodao da mu je kafana "Tri šešira" omiljeno mesto za provod kada dođe u srpsku prestonicu.

"Ceo dan sam bio na konferenciji za 'Mir i rešavanje krize', vredno smo radili. I kada je došlo veče, red je bio da se malo opustimo. 'Tri šešira' je uvek odličan izbor. Pilo se, pevalo, uživalo, šta vam više treba, ja sam veseljak čovek", ističe bivši kosovski funkcioner.

Kaže da u Skadarliju ide preko četrdeset godina, i da ceo repertoar zna napamet. Međutim, dodaje i to da, "koliko se seća", nije pevao "Vidovdan", kako su mediji pisali, već mu je izbor bio nešto drugačiji.

"'Snijeg pade na behar, na voće, neka ljubi ko god koga hoće, ako neće, nek se ne nameće…'", zapevao je Vlasi u slušalicu novinarki Telegrafa i dodao da su mu muzikanti tu pesmu odsvirali na uvce, zbog čega ih je častio sa 1.000 dinara.

On kaže da je te večeri naručivao još mnogo pesama, poput "Ah, meraka u večeri rane", i da se odlično proveo: "Svirači šetaju od stola do stola, narod se veseli i peva stare kosovske pesme, uz koje sam i ja uživao. Naravno, pio sam srpsku šljivovicu, popularnu 'žutu osu', koje ima i u Prištini ali - jedna je Skadarlija!", zaključuje uz smeh Azem Vlasi, inače aktuelni savetnik kosovskog premijera Hašima Tačija.

2024 © - Vesti online