Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 28.09.2012.
04:23
Alo A

I gejevi s pendrekom

Da li je srpska policija spremna da obezbedi gej paradu u Beogradu najavljenu za 6. oktobar, tek ćemo videti, ali da je otvorena da u svojim redovima podržava pripadnike te populacije već je dokazala. Kako saznaje beogradski Alo, u odeljenju za javni red i mir beogradske policije rade dvojica deklarisanih homoseksualaca, a jedan se čak ponudio da svojim iskustvom pomogne u organizaciji "Parade ponosa".

Foto - ilustracija: Gejeva ima i među pripadnicima policije
 

"Momci bez problema rade svoj posao iako svi u kolektivu znaju da su pripadnici gej populacije. Uvažene su i poštovane kolege, a jedan od momaka trebalo bi da, na sopstveni predlog, ovih dana bude angažovan i u organizaciji same gej parade", kaže izvor Alo iz vrha beogradske policije.


Jedan od najpoznatijih domaćih gej aktivista i član Glavnog odbora SPS-a Boris Milićević kaže za beogradski dnevnik da ga ne čudi što homoseksualaca ima i među policajcima jer pripadnika LGBT ima u svim sferama društva, pa i na visokim državnim funkcijama.

Poslanica Zelenih na tviteru: Dačić još razmišlja

Poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu Tanja Fajon napisala je na svom "tviter" nalogu da premijer Srbije Ivica Dačić još nije odlučio da li da dozvoli održavanje "Parade ponosa" u Beogradu.
"Premijer Dačić razmišlja da li da iz bezbednosnih razloga zabrani paradu", napisala je Fajon, koja se juče sastala sa srpskim premijerom.

"Znam ih na desetine koji su zaposleni u državnoj upravi, ali je problem što se malo njih deklariše iz straha od diskriminacije. To je bauk samo dok ljudi ne saznaju da je neko iz njihovog okruženja drugačije seksualne orijentacije, a kada se to dogodi, prestaje da bude problem", kaže Milićević.


Goran Miletić, jedan od organizatora "Parade ponosa", slaže se da homoseksualaca ima na svim pozicijama.


"Znam da ih ima svuda, ali ne verujem da su igde deklarisani, pa ni u policiji. Iako među policajcima sa kojima sarađujemo ima vrhunskih profesionalaca, nisam čuo da je neko od njih autovan jer to predstavlja rizik da vas kolega zaobilaze u širokom luku ili da dobijete otkaz pod nekim drugim izgovorom", objašnjava Miletić.


Statistike govore da čak deset odsto populacije u Srbiji čine homoseksualci, a jedan od istaknutih gej aktivista koji je insistirao na anonimnosti kaže da LGBT osoba ima i u samom vrhu države.


"Bilo ih je i u kabinetima predsednika vlade, na visokim pozicijama u ministarstvu finansija ili u Narodnoj banci Srbije, pa i na najvišim državnim funkcijama", otkriva sagovornik lista.


Cifre govore i da iz straha od osude društva i nasilja 30 odsto homoseksualaca živi u heteroseksualnim brakovima, kao i da od svih samoubistava u adolescenciji, 35 odsto izvrše LGBT osobe.

POVEZANE VESTI

Petak 28.09.2012. 04:37
Pored toliko lepih zena u gradu i celoj Srbiji, ponekad pozelim da je vise ponosnih... hehe!
Petak 28.09.2012. 08:26
Сада смо начисто пропали јер када нација духовно посрне онда је и свако друго посрнуће извесно.
Petak 28.09.2012. 08:15
Ima ih u svim sferama drustva, pa nego sta, jedan je cak bio i predsednik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online