Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 27.09.2012.
15:41
Beta A

Dinkić: Politikantski zahtevi Vojvodine

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da je zahtev predstavnika Vojvodine da se poveća osnovica za obračun budžetskih transfera toj pokrajini "politikanstvo" i da nema realne osnove.

Dinkić: Vojvodina dobija više novca i opet se bune

Dinkić kaže da će po novom Zakonu o budžetskom sistemu, Vojvodina dobiti više novca iz budžeta nego što je dobila u ovoj godini i najavio da će naredne sedmice sa premijerom Ivicom Dačićem ići u Novi Sad da to objasni pokrajinskoj vlasti.

"Ići ćemo premijer i ja da razgovaramo sa ljudima iz Pokrajine oko budžeta za 2013", rekao je Dinkić i dodao da će Vojvodina zapravo dobiti više novca, i onoliko koliko je u skladu sa realnim mogućnostima privrede, a da bi sve ostalo bilo "teranje maka na konac".

Povodom kritika predstavnika Vojvodine na njegov račun, Dinkić je rekao da "bi spustio retoriku" i da u obračunu osnovice za transfere toj pokrajini "nema nikakve politike i da se o čistoj ekonomiji".

"Smatramo da Pokrajima treba da ima veći transfer u narednoj godini, ali smatramo da je sistem koji smo odabrali pravedan", rekao je on.

Srpski ministar finansija je naveo da Vojvodina traži da sopstveni prihodi, koji su ukinuti i koji su postali opšti prihod države, uđe u osnovicu za obračun transfera toj pokrajini i istakao da nikada sopstveni prihodi nisu bili deo osnovice. Ministar finansija Srbije je rekao da je novim zakonom o budžetskom sistemu predviđena da osnovica za transfer Vojvodini, kao i ranije, budu poreski prihodi i istakao da će Vojvodina naredne godine imati veći budžet nego što je imala ove godine.

On je zapitao zašto vojvođanska vlast nije tražila od bivšeg premijera Srbije Mirka Cvetkovića da u osnovicu za obracun transfer Vojvodini ukljiči sopstvene prihode ministarstava, agencija i drugih državnih organa.

"Zasto se nisu tad žalili Ustavnom sudu što sopstveni prihodi nisu tamo? zašto sada kada je nova vlada, u kojoj nema predstavnika njihove stranke, pokreću to političko pitanje, a ćutali su u prethodne tri godine", zapitao je Dinkić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.09.2012. 15:43
Овај и његови су ми грђи и од геј параде(ови се је.у између себе а овај је.е читав народ)
Četvrtak 27.09.2012. 16:22
"Zasto se nisu tad žalili Ustavnom sudu što sopstveni prihodi nisu tamo? zašto sada kada je nova vlada, u kojoj nema predstavnika njihove stranke, pokreću to političko pitanje, a ćutali su u prethodne tri godine", То Динкићу, можда и од тебе буде нешто, ма да не верујем.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online