Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
35
Sreda 26.09.2012.
21:16
Beta A

Evropski poslanici na gej paradi

Poslanici Evropskog parlamenta koji su najavili učešće u gej paradi 6. oktobra u Beogradu, Marije Kornelisen, Jelko Kacin i Kit Tejlor izrazili su nadu da će ona biti uspešno održana u skladu sa evropskim vrednostima, saopštio je danas "Beograd prajd".

Poslanici EP: Parada ponosa - merilo evropskih vrednosti
 

Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da je "Srbija postigla nivo zaštite prava manjina vredan poštovanja, ali da je LGBT zajednica još među najranjivim grupama" i podsetio da su srpske vlasti 2011. godine zabranile održavanje gej parade, koristeći, kako je naveo, "bezbednosni rizik kao izgovor".

"Ove godine, srpska vlada ima priliku da ispravi ovu grešku. Znamo da srpska policija i sudstvo imaju kapacitete da zaštite bilo kakav protest koji podržava manjine, a mi ćemo doprineti time što ćemo prošetati ulicama Beograda uz građane Srbije koji pripadaju najrazličitijih društvenim grupama", istakao je Kacin.

Poslanica EP iz Holandije, Marije Kornelisen istakla je da su "vrednosti koje će se isticati 6. oktobra evropske, a da Srbija u potpunosti pripada Evropi".

Kit Tejlor, poslanik EP iz Velike Britanije, preneće poruku podrške organizatorima Beograd prajda koju je uputio gradonačelnik Brajtona, grada poznatog po održavanju velikih Parada ponosa.

"Ove godine ćemo održati 20. godišnju paradu u Brajtonu i Houvu. Za nas je to bio dug i ujednačen napredak i radeći uz policiju i zdravstvene zvaničnike vidimo stvarne pogodnosti veće integracije LGBT zajednice u svom gradu", naveo je Tejlor.

Troje poslanika EP će tokom boravka u Beogradu razgovarati sa organizatorima "Beograd prajda", LGBT zajednicom i predstavnicima međunarodne zajednice u Srbiji, dodaje se u saopštenju "Beograd prajda".

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 21:27
e, vas cekamo. inicijatore nastranih vrednosti. vas, pedofile, pedere, seksualne manijake...peci su spremne. zavrsicete u TE obrenovac.
Sreda 26.09.2012. 21:38
sprecimo rusilacku hordu seksualnih manijaka predvodjnu od strane fasistickih pedercina, pedofila...
Sreda 26.09.2012. 21:20
Ако је дошло време трећег светског рата, а по свему судећи јесте, опет ће Србаљи бити или иницијалне капсле или повод за њега, и то баш што се тиче геј параде... Ако ови мамлази из ЕУ стану начело параде, добиће по лабрњи само тако и тако ће то да крене...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online