Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 26.09.2012.
02:21
Danas A

Gej parada zavisi od Vučića?

Održavanje Parade ponosa, koja je zakazana za 6. oktobar, prvenstveno zavisi od odluke prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Aleksandra Vučića, jer on "drži" bezbednosne službe, pa tek onda od premijera Ivice Dačića.

Još vlada neizvesnost da li će biti Gej parade u Beogradu 6. oktobra
 

"Premijer Dačić nema problem sa održavanjem Prajda, jer već ima iskustva u tome, ali ipak odluka Vučića kao osobe koja rukovodi državnom bezbednošću preovladava, saznaje beogradski Danas iz dobro obaveštenih izvora bliskih vrhu vlasti.

Pročitajte još:

* I Naši održavaju "paradu" 6. oktobra

* Palma: Šta će da izlažu 6 dana na Paradi?!

Što se tiče ostalih organa vlasti, poput nadležnih ministarstava, ni njihovi predstavnici nemaju ništa protiv Parade, "ali oni ipak nemaju moć odlučivanja“.

Zoran Dragišić, profesor Fakulteta za bezbednost, smatra da bi Vučić trebalo da se "isprsi“ kada je reč o gej paradi, odnosno da donese odluku da se Prajd održi ili zabrani. Kako kaže, Vučić ima priliku da pokaže da li je "politikant ili ozbiljan državnik“.

Daje konačnu reč: Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije
 

"On mora da odluči da li će Paradu da zabrani zbog javnog morala ili da dozvoli njeno održavanje, što je u skladu sa Ustavom Srbije. Ako je zabrani, imaće problema sa Evropskom unijom, a ako je dozvoli, sa ekstremnom desnicom, ukazuje Dragišić za Danas.

Da podsetimo, na pitanje novinara premijeru Srbije, tokom posete Vranju, da li će biti Parade ponosa, Dačić je nedavno odgovorio da tu nisu u pitanju ljudska prava, već bezbednost ljudi.

"Ima zemalja gde nema gej parade pa su članice Evropske unije. Izem ti takvu Uniju u kojoj je gej parada ulaznica“, rekao je Dačić. On je dodao i to da nema razumevanja ni za „psihopate koji prete da će poubijati učesnike gej parade“ i koji kažu da Prajda neće biti.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 08:26
paradiranje poremecenih umova se nece odrzati. bice to jos jedna pobeda normalnih ljudi, nad nenormalnim seksualno nastranim homoseksualcima, pedofilima, transeksualcima i svih ostalih manijaka.
Sreda 26.09.2012. 09:21
neka se jebu u briselu na racun EU. beograd nikada nece dozvoliti skrnavljenje grada od strane seksualnih manijaka.
Sreda 26.09.2012. 11:37
jebite se pederi ali sto dalje od beograda i srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online