Sreda 26.09.2012.
02:21
Danas

Gej parada zavisi od Vučića?

Još vlada neizvesnost da li će biti Gej parade u Beogradu 6. oktobra
 

"Premijer Dačić nema problem sa održavanjem Prajda, jer već ima iskustva u tome, ali ipak odluka Vučića kao osobe koja rukovodi državnom bezbednošću preovladava, saznaje beogradski Danas iz dobro obaveštenih izvora bliskih vrhu vlasti.

Pročitajte još:

* I Naši održavaju "paradu" 6. oktobra

* Palma: Šta će da izlažu 6 dana na Paradi?!

Što se tiče ostalih organa vlasti, poput nadležnih ministarstava, ni njihovi predstavnici nemaju ništa protiv Parade, "ali oni ipak nemaju moć odlučivanja“.

Zoran Dragišić, profesor Fakulteta za bezbednost, smatra da bi Vučić trebalo da se "isprsi“ kada je reč o gej paradi, odnosno da donese odluku da se Prajd održi ili zabrani. Kako kaže, Vučić ima priliku da pokaže da li je "politikant ili ozbiljan državnik“.

Daje konačnu reč: Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije
 

"On mora da odluči da li će Paradu da zabrani zbog javnog morala ili da dozvoli njeno održavanje, što je u skladu sa Ustavom Srbije. Ako je zabrani, imaće problema sa Evropskom unijom, a ako je dozvoli, sa ekstremnom desnicom, ukazuje Dragišić za Danas.

Da podsetimo, na pitanje novinara premijeru Srbije, tokom posete Vranju, da li će biti Parade ponosa, Dačić je nedavno odgovorio da tu nisu u pitanju ljudska prava, već bezbednost ljudi.

"Ima zemalja gde nema gej parade pa su članice Evropske unije. Izem ti takvu Uniju u kojoj je gej parada ulaznica“, rekao je Dačić. On je dodao i to da nema razumevanja ni za „psihopate koji prete da će poubijati učesnike gej parade“ i koji kažu da Prajda neće biti.

2024 © - Vesti online