Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 25.09.2012.
13:05

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Nisam huškač, već borac za Kosmet

Nisam bio huškač, nego novinar koji je izveštavao sa Kosova. Očekujem da me kritikuju kao prvog čoveka Odbora za Kosovo i Metohiju, ali bih stvarno voleo da sve stranke svoje stranačke dresove i potrebu za promocijom ostave ispred vrata, pa da ozbiljno radimo, kaže funkcioner SNS-a Milovan Drecun u razgovoru za "Vesti".

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju
 

Kako biste voleli da ubuduće izgleda rad ovog odbora u parlamentu?
- Kada sam imenovan za predsednika, svi su mi govorili da je bilo najteže voditi upravo ovaj odbor. Da je bilo puno stranačkih prepucavanja na ranijim sednicama, promocija partija. Voleo bih da intenzivnije radimo, da se stranačke strasti smire i da svi budu spremni na rad. Da odbor ne bude samo kontrola Vladi, već i njena logistička podrška.
 

Mnogima je čudno što ste upravo vi seli u vruću stolicu?
- Tu će biti dosta kritika, ali meni je izazov da sedem u vruću fotelju. Kosovo je goruće pitanje, pa se upravo najžučnije rasprave očekuju baš na odboru kojim sada predsedavam.
 

Nema više popuštanja

Šta da očekujete od platforme o Kosovu za koju se najavljuje da će uskoro biti pred poslanicima?
- Nisam uključen u pisanje platforme o Kosovu. Ono što znam jeste da ćemo se držati Rezolucije 1244 i onoga što piše u ustavu.
Upravo to je pisalo i u ranijim rezolucijama o Kosmetu, ali to nije imalo prevelikog efekta?
- Želimo da izvršimo pritisak na deo međunarodne zajednice da reaguje, da izvrši pritisak na Prištinu da bude spremna na kompromis. Do sada smo samo mi bili spremni na popuštanje i to ne vodi ničemu.

Kako očekujete slogu članova odbora u radu bez obzira na stranačku pripadnost, a nje nije bilo ni kad ste vi birani?
- Nije. Apelovaću na to da se stranački stavovi ne iznose.
 

Neki od poslanika su vam zamerili što ste sarađivali sa Miloševićem i rekli da ste bili "ratni huškač"?
- Ne treba trpati u džak ono što nije. Bio sam novinar koji je radio na državnoj televiziji, na RTS -u, i koji je izveštavao sa Kosova. Nikakav huškač nisam bio. Uostalom, to su potencirale kolege iz Liberalno-demokratske partije, ali za razliku od njih član sam stranke koja smatra da je Kosovo još uvek deo Republike Srbije.
 

Šta mislite o radu bivšeg šefa pregovaračkog tima Borka Stefanovića?
- Mogao je to i bolje, ali nije on odlučivao. Sve više i sami kadrovi Demokratske stranke govore kako je njihov predsednik stranke Boris Tadić imao apsolutnu vlast, u sve se mešao.
 

Kažete "moglo je bolje", a na isto mesto sada je izabran Stefanovićev saradnik Dejan Pavićević, inače član opozicione DS?
- Znam da to ne izgleda logično, ali jeste. Prevagnulo je to što je upoznat sa situacijom, ima iskustva sa terena. To što je iz opozicije ne znači da neće zastupati politiku Vlade. Ako su ljudi sposobni, nije bitno iz koje su stranke.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.09.2012. 13:11
Добар познавалац прилика на Космету,али и оно што је нај важније велики патриота.Коначно прави човек на правом месту.
Utorak 25.09.2012. 13:55
Свако ко није капитулирао је ратни хушкач за окупатора и његове пудлице. Логика окупатора са ''запада'' и у старијим и у ''новим'' ратовима је - ''ми вас нападнемо (увек био злочин) без објаве рата са свих страна са 100 пута јачим снагама уништавамо становништво и привреду да би вас застрашили, а ви који се наставите борити сте зликовци који сте одговорни што ми стрељамо 100 цивила (што је увек био ратни злочин) за једног агресорског војника, јер је одмазда над цивилима (увек био ратни злочин) легитимна и оправдана и није ратни злочин ако га чини ''западна'' војска над грко-источњачким цивилима.Злочин (чак геноцид!) је када се грко-источњаци бране - по логици ''западних'' зликоваца.
Utorak 25.09.2012. 13:39
Izmanipulisace ga ovi njegovi.To su olosi,prevaranti,a gospodin Drecun je cestit covek.Bilo kako bilo,ocekuje nas velika nesreca.Tu imena nisu bitna,vec dela.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online