Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 23.09.2012.
09:12
Radio KiM A

Vrsni hirurg Redžepi: Ne može srce da se vadi na način koji je opisao svedok

Tvrdnje zaštićenog svedoka srpskog tužilaštva o vađenju i trgovini organima su bolesna naučna fantastika, izjavio je ministar unutrašnjih poslova samoproklamovanog Kosova Bajram Redžepi u “Dogovoru” KIM radija dok Oliver Ivanović smatra da ispovest svedoka deluje verodostojno.

Gotovo je nemoguće da su organi vađeni na način na koji je to opisao zaštićeni svedok: Ni vrstan hirurg ne bi to mogao da uradi, a kamoli neko koga su podučavali
 

Bajram Redžepi je istakao da je gotovo nemoguće da su organi vađeni na način na koji je to opisao zaštićeni svedok u emisiji RTS-a.

- Govorim kao vrsni hirurg. To su insinuacije. Ne može da se vadi srce na taj način kako je svedok rekao. Ni vrstan hirurg ne bi to mogao da uradi, a kamoli neko koga su podučavali. Grudna daska ne može da se seče skalpelom, već samo rotacionom testerom. Sve ovo što je ispričano je bolesna naučna fantastika, rekao je Redžepi.

"Kosovo nikada neće postati članica UN"

Ivanović je kazao da, uprkos okončanju nadgledane nezavisnosti, Kosovo nije nezavisno i da ga Srbija neće priznati, te da kao takvo "Kosovo nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija, niti bilo koje ozbiljne međunarodne organizacije".

S druge strane, bivši državni sekretar u Ministartvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kaže da je moguće da je svedok govorio istinu.

- Nisam stručnjak, ali mi je sve to delovalo verodostojno zbog mnogo detalja i elemenata. Ne tvrdim da je istina jer ne znam. To će se na kraju utvrditi. Ipak, još 99. godine jedna gospođa, koja je sa gospodinom Redžepijem radila u bolnici, dolazila je zbog muža i govorila da je ovakve informacije dobila, što sam ja u to vreme odbacio kao nemoguće, izjavio je Ivanović.

Gosti “Dogovora” su govorili i o kriminalu, severu Kosova, rešavanju tog pitanja kroz dijalog, kao i mogućim formama tog procesa.Ivanović kaže da, kada je reč o severu Kosova, mora doći do političkog rešenja jer je to, kako navodi, “vrlo kompleksno pitanje”.

- Stara grčka izreka kaže, ne primaj darove kada ih Danajaci nose, mi smo je preformulisali, ne primaj darove kad dolaze iz Prištine, kakvi god da su darovi, šta god da ti ponude. I najbolje rešenje da ponude, zbog nepoverenja, neće biti prihvaćeno. Zato sever Kosova mora da se rešava na vrlo visokom političkom nivou.

Redžepi je istakao da postoji mogućnost da se u dijalog Beograda i Prištine direktno uključe i državna sekretarka SAD Hilari Klinton i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

- Kada se u dijalog uključi tako teška mašinerija, onda te oni mnogo i ne pitaju za tvoju volju nego ti nešto i nametnu, dodaje Redžepi.

Istraga ubistva Jeftića pri kraju

Redžepi je takođe istakao da se istraga u slučaju ubistva bračnog para Jeftić iz Talinovca bliži kraju, ali da detalje istrage, koju vode EULEKS i kosovske istražne jedinice, ne može da otkrije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.09.2012. 09:46
А јел, а шта ако се и Руси умешају у разговор? Ја би у тај микc још убацио и Додика, то би се онда брзо решило.
Nedelja 23.09.2012. 11:19
i u celoj ovoj frci i muci dokazivanja ko je zlocinac i ko su zrtve oni kreteni iz TV Hepi doveli kanibala koji opisuje kakvog je ukusa ljudsko meso...treba li taj idiotizam sad...oni jedva cekaju da nas proglase zverima i da ispadnu strana koju smo namerno oklevetali...stvarno nemam reci...
Nedelja 23.09.2012. 13:55
Siptar ivanovicu ne persira dok ivanovic njemu persira pa jos i sa "gospodin"!???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online