Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 22.09.2012.
14:29
Beta A

"Prihvatićemo uslove koji su nepovoljni za Srbiju"

Vlada Srbije rešena je da nastavi primenu sporazuma postignutih u Briselu, pa i najspornijeg o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima, izjavio je danas direktor Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Dejan Pavićević.

 Nepovoljni delovi sporauma odnose se na sve ono što može ugroziti stanovništvo na Kosovu i sve što neko može tumačiti kao implicitno priznanje nezavisnosti"
 

Na konferenciji za novinare u Beogradu, on je rekao da je moguće da se i delovi tog sporazuma koji, kako je ocenio, "nisu ni malo povoljni" za Srbiju, učine prihvatljivijim.

"Treba biti realan da se neke velike i značajne promene ne mogu načiniti, ali se poboljšanja mogu postići", kazao je Pavićević i dodao da ti delovi mogu biti promenjeni kroz rad implementacionih grupa Beograda, Brisela i Prištine, kako bi postali "možda malo" povoljniji za Srbiju.

Upitan da konretizuje najnepovoljnije delove Sporazuma, Pavićević je rekao da tu spada "sve ono što može ugroziti stanovništvo na Kosovu i sve što neko može tumačiti kao implicitno priznanje nezavisnosti".

"Otvoreno govoreći, najveći problem može biti i prisustvo kosovskih carinika na svim administrativnim prelazima. Ono što je dvosmisleno i provlači se i kroz taj sporazum i kroz Sporazum o slobodi kretanja, jeste izvršna uloga Euleksa na Jarinju i Brnjaku", kazao je Pavićević.

On je istakao da je važno da se zna da Vlada Srbije nije promenila politiku prema Kosovu i dodao da je državna platforma o rešavanju problema Kosova "poprilično uobličena" i da se na njoj ozbiljno radi.

"Vlada i kabinet predsednika i sve ostale institucije uključene u proces rade kako bi se sa ozbiljnom platformom pristupilo nastavku pregovora. Greške više ne smeju da se dozvole", kazao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, "mnoge stvari će biti jasnije posle (predstojećeg) razgovora predsednika Srbije Tomislava Nikolića i visoke predstavnice EU za spoljnu politku i bezbednost Ketrin Ešton".

"Cilj Srbije je da se dijalog premesti na viši, politički nivo" dodao je Pavićević.

POVEZANE VESTI

Subota 22.09.2012. 14:33
Cak i da mu nisam fidela facu :d))) ocekivanje se pokazalo istinitim...
Nedelja 23.09.2012. 08:33
A cemu i kome ovaj sluzi? Posteni predstavnik zemlje bi rekao: necemo uraditi nista sto nije u interesu zemlje i naroda! A ovi placeni izdajnici ovako nesto lupe i nikom nista. Moracemo opet na ulicu, zar su samo Srbi ludi i glupi da sve ovo cutke trpe?
Nedelja 23.09.2012. 00:14
Боже мили будала, може примена договора кад се примени резолуција 1244 и кад se Српска војска врати на границу између косова и албаније и кад се повуку признаја косова.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online