Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 18.09.2012.
06:01
Alo A

Vuk Jeremić se vraća na mesto šefa diplomatije?

Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić dočekao je da zasedne u fotelju "predsednika sveta". Međutim, kako saznaje beogradski Alo, pre nego što je spakovao kofere za Njujork, novi predsedavajući Generalnoj skupštini UN-a preporučio se pred odlazak predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za povratak na čelo Ministarstva spoljnih poslova po isteku jednogodišnjeg mandata na Ist riveru.

Zaseo u fotelju predsednika Generalne skupštine UN: Vuk Jeremić (desno) u društvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića
 

Kako navodi izvor Alo, Jeremić se pred put sastao sa predsednikom Srbije i porazgovarao s njim o svom eventualnom angažmanu po povratku iz misije u UN-u.


"Jeremić se preporučio Nikoliću da bi za Srbiju bilo najbolje da po povratku iz Njujorka ponovo preuzme kormilo domaće diplomatije. Kao glavni argument potegao je svoje dugogodišnje diplomatsko iskustvo, ali i veze i ugled koji će svakako steći u narednih godinu dana, koliko će biti na čelu GS UN-a. Takođe, Jeremić je igrao i na kartu izvanrednih odnosa koje ima sa Rusima, posebno sa šefom diplomatije Sergejom Lavrovim", objašnjava izvor beogradskog dnevnika.

Nataša za RTS iz Njujorka

Put Njujorka je pre budućeg "predsednika sveta" krenula njegova supruga Nataša, koja je imala zadatak da izabere njihov novi dom. Ona se odlučila za trosobni rezidencijalni stan na Ist riveru, blizu zgrade UN-a, a to zadovoljstvo Jeremiće će mesečno koštati oko 13.000 dolara. Kako kažu njene kolege, Nataša je pravi radoholik, pa iako se na godinu dana oprostila od svojih saradnika u RTS-u, oni koji su joj najbliži veruju da će se s vremena na vreme iz Njujorka uključivati u njihov program.

Da se Jeremić ozbiljno namerio na fotelju u MSP-u svedoče sve glasniji komentari da je aktuelni ministar, a nekadašnji Vukov bliski saradnik Ivan Mrkić i dalje pod direktnim uticajem bivšeg šefa.

"Mrkić, iako iskusni karijerni diplomata, često se i dalje konsultuje s Vukom u vezi s ključnim pitanjima. S druge strane, ni Jeremić nije tip koji tek tako ispušta konce iz ruku, a preko Mrkića je i dalje uključen u rad ministarstva", objašnjava naš sagovornik.


Inače, iako na Ist river odlazi sa skresanim budžetom, jer je umesto traženih sedam i po miliona dolara dobio svega 1,5 milion evra, Jeremić planira da rupu u budžetu ipak nadoknadi iz državne kase. Kako “Alo!” saznaje, čitav njegov tim ostaće na platnom spisku MSP-a, osim Milana Veruovića, bivšeg telohranitelja Zorana Đinđića, koji će platu primati u MUP-u.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.09.2012. 06:51
Игранка против Тадићеве струје... Николић награђује и даје подршку Тадијиним противницима...
Utorak 18.09.2012. 07:36
Preko živog ministra inostranih poslova, biraju drugog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online