Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 13.09.2012.
15:03
Beta A

GLIC: Podržavamo Paradu srama

Gej lezbejski info centar (GLIC) saopštio je da podržava "Paradu srama" koju su ratni veterani zakazali za 6. oktobar u Beogradu, kada bi trebalo da se održi i "Parada ponosa".

Podržavamo sve ugrožene grupe da na miran način zahtevaju svoja socijalna prava i da brane svoje ljudsko dostojanstvo, piše u saopštenju, koje je potpisao Azdejković
 

"Podržavamo sve ugrožene grupe da na miran način zahtevaju svoja socijalna prava i da brane svoje ljudsko dostojanstvo. Iznenađeni smo zbog kratkovidosti organizatora 'Parade ponosa' koji ne žele da pokažu ni minimum solidarnosti sa drugim ugroženim društvenim grupama", ističe se u saopštenju GLIC-a u kojem se dodaje da "Paradu ponosa" mora da vodi princip solidarnosti, jer ako se traži da se građani Srbije solidarišu sa LGBT populacijom, tako LGBT populacija mora da pokaže solidarnost i empatiju prema drugima.

GLIC je i prošle godine podržao protest malinara koji je bio zakazan istog dana kao i "Parada ponosa". U saopštenju koje je potpisao predsednik GLIC-a Predrag Azdejković navodi se da će ta organizacija to isto učiniti ponovo.

"Razumemo potrebu ugroženih da iskoriste medijsku pažnju koju parada
ima kako bi se i o njihovim problemima govorilo u javnosti", ističe
se u saopštenju.

Omerović: Svi imaju pravo na organizovanje mirnih protesta

 

Predsednik Odbora za ljudska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije Meho Omerović je, povodom najavljene "Parade ponosa" i "Parade srama", izjavio da svi
građani, posebno oni čija su prava ugrožena, imaju pravo na mirno organizovanje protesta i ne smeju ugrožavati prava drugih.

 

Za 6. oktobar u Beogradu zakazane su dve parade ("haos u najavi"). Prva je "Parada ponosa" čiji je cilj promovisanje prava LGBT populacije, a drugu "Paradu sramu" organizuju ratni veterani kako bi ukazali na težak položaj u kome se nalaze.

 

"Upravo zbog toga i ratni veterani i pripadnici gej i lezbo populacije moraju imati korektan odnos prema svima, baš zato što se bore za svoja prava. Ne smeju se ugrožavati prava drugih", naveo je Omerović i ocenio da svi moraju da imaju jednak odnos prema svima, a posebno država. 

 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 15:21
Treba da se zovu PLIC ..... Pederskolezbejskiinformativnicentar . Ozbiljan sam tako se zovu na svim balkanskim jezicima. ;)
Četvrtak 13.09.2012. 16:40
Сада када је сасвим извесно да од уласка у ЕУ, нема ништа,као и од тобожњих права ових болесника,за очекивати је да ће бити физички нападнути,а ЕУ може да прича колико хоће о неким правима који су мимо сваког здравог разума.Ови настрани би требали да воде неки свој живот као и до сада,без провокативних парада и да чекају дан када ће наука открити како их излечити.
Četvrtak 13.09.2012. 15:53
Jadan MUP ovih dana...pozajmite od vojske onih 17 hamera radi preventive :d))) opkolite LGBT i terajte...sve do Kosmeta ali do onih siptarskih naselja. Ako stanu na putu, pa tejzeri su tu, nadam se vec napunjeni!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online