Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Sreda 12.09.2012.
09:39
Press A

"Priča svedoka o vađenju organa neuverljiva"

Predsednica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić izjavila je da je objavljivanje snimka zaštićenog svedoka koji je učestvovao u vađenju organa srpskim zarobljenicima na severu Albanije nedopustivo i da ne veruje u autentičnost snimka.

Tužilaštvo uznemirava javnost i dodvorava se novim vlastima, tvrdi Nataša Kandić
 

"Tužilaštvo uznemirava javnost i porodice nestalih objavljivanjem ovakvog snimka", rekla je Nataša Kandić. Ona je dodala da bi Tužilaštvo, da je ozbiljna državna institucija, radilo zajedno s timom EU, koji vodi tužilac Klint Vilijamson kako bi se identifikovali lekari koji su vodli akciju vađenja i prodaje organa, ako je suditi prema svedoku.

"Ovako, ti lekari su ovim svedočenjem upozoreni. Imaju vremena da se pripreme i sklone", kazala je Nataša Kandić i navela da prema evidenciji FHP-a ima šest mladića, između 19 i 25 godina, od ukupno 530 nestalih Srba i Roma.


"Ja mislim da ovu priču plasira Tužilaštvo za ratne zločine iz političkih razloga i da time teško uznemirava porodice žrtava. Priča je neubedljiva, deluje politički i donosi nemir javnosti", rekla ja Nataša Kandić.

Istučići da ne veruje u autentičnost snimka, ona je upitala da li da li iko veruje da se svedok ovako užasne stvari najsigurnije oseća baš u rukama Jedinice za zaštitu svedoka, koja važi za neprofesionalnu, iz čijeg programa su najmanje trojica zaštićenih svedoka pobegla.

Ona je upitala i zašto se, ako već postoji tako važan svedok, on ne nalazi pod okriljem specijalnog Euleksovog tima i da li bilo ko veruje da je OVK, ako se već rešila na ovakvu kriminalnu radnju, angažuje obične vojnike da bajonetima vade srca koja će se kasnije prodavati. Prema njenim rečima, priča sa ovim svedokom je dodvoravanje novim vlastima, s kojima dele istu ideologiju.

"Da je u pitanju stvarno ozbiljna istraga, oni bi javno rekli samo da su došli do jakih dokaza koji potkrepljuju navode Dika Martija, i da su ih prosledili nadležnom tužiocu, a to je Klint Vilijamson. Svedok mora da bude predat istražnom telu čiji rad garantuje EU, jer u rukama Jedinice RS nije siguran", kazala je Nataša Kandić.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.09.2012. 09:42
Bilo je samo pitanje vremena kada ce ova Zlotvor-Baba da se oglasi. Zlotvor-Babo, rugas se zrtvama i porodicama zrtava, sram te bilo! Mrssss kod tvog mezimca Tacija!
Sreda 12.09.2012. 09:52
NEVJEROVATNA JE CINJENICA DA OVA ZENA JOS UVIJEK ZIVI U SRBIJI, A UPORNO, BEZUSLOVNO I SA OGROMNOM ENERGIJOM RADI PROTIV DRZAVE I CITAVOG SRPSKOG NARODA ! KADA SU DRUGE NACIONALNOSTI BILE ZRTVE, ONA JE BEZ IKAKVOG DOKAZA OPTUZIVALA SRBE ZA NAJTEZE ZLOCINE ! PITAM SE, IMA LI OVA ZENA KOMSIJE, GDJE ZIVI I GDJE KUPUJE HLJEB !?? KAKAV SMRAD, DNO DNA BEZ IKAKVOG SRAMA !
Sreda 12.09.2012. 09:44
Tvojim gazdama su zatrebali unutrašnji organi, zato se ti i prva oglašavaš. Kako te nije sramota?Do kada će ova apsida da bljuje otrov bez posledica????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online